Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fekete pont az biztos lyukas...

Fekete pont az biztos lyukas fogra utal?

Figyelt kérdés
Kicsit cikinek érzem mert napi háromszor mosok fogat(31 éves két gyerekes nő) és félévente járok dokihoz.Ez már a hatodik tömött fogam lesz és nem szeretnék eljutni a koronáig mert nincs rá pénzem.Van olyan fogam amelyken már 10 éve is volt fekete pont,fekete csík.Egy időre eltűnt majd megint lett.
2011. ápr. 3. 10:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Én 23 éves vagyok és 9 tömött fogam van, meg van egy ami kifog lyukadni idővel azt mondta a doki.A fekete pont az szuvasodás.Nekem is van pár fogamon.Majd egyszer kifog lyukadni, de lehet hogy csak 10 év múlva vagy később.Én is rendszeresen mosok fogat és járok dokihoz de mégis megbetegednek.A helyes fogmosási technika a fontos azt mondják.
2011. ápr. 3. 10:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Elszíneződés is lehet bizonyos ételektől, italoktól. Egyszer én is azt hittem, hogy van egy kazal lyukas fogam, aztán felvilágosítottak, hogy csak elszíneződés. Kérj tanácsot a dokidtól, ha erről lenne szó.

Amúgy a fogaid élettartamát meghosszabbítja a fogselyem és a szájvíz használata.

2011. ápr. 3. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!