Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mik az állandó fogszabályzó...

Mik az állandó fogszabályzó előnyei és hátrányai?

Figyelt kérdés
Nektek mi az "élményetek" erről az egészről?
2011. ápr. 2. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:

előnyei: szép fogak ^^

hátrányai: fájdalom, gondosabban oda kell figyelni a fogak tisztítására, általában 1-2 évig kell hordani, kényelmetlen vele enni (na meg nem túl gusztusos mikor beleragad a kaja)

2011. ápr. 3. 14:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Én hallottam olyat, hogy a ragasztónak a nyoma ott marad, meg hogy besárgul a fog.

Meg nekem ki kell húzni 4 fogat és attól tartok hogy nem sikerül helyre hozni (farkasfogam van).

2011. ápr. 3. 15:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Kicsi az esély, hogy a ragasztó ott marad a fogon. Pláne ha elismert fogorvosokhoz mész.

:)

2011. ápr. 3. 19:58
 4/4 anonim ***** válasza:

A ragasztónak a nyoma nem marad ott, mert mikor leszedi, akkor a fogad felületét kicsit lefúrkássza, meg ilyen polírozó fejű fúróval átmegy rajta, és nem látszik semmi.

Nekem a fogszabályzás előtt két fogamat kellett kihúzni, aztán még egyet, mert szerencsétlen volt a fogász, és egy fogam rossz helyre ment alul.

Néha borzasztóan szúrt, az alsó ajkamat fel is vágta a drót, életem végéig megmarad a nyoma. Persze ez nem mindenkinél van, én is hibás voltam, mert nem mentünk egyből a fogorvoshoz. Na, mindegy.

Az mindenképpen előny, hogy szép fogaid lesznek utána, az éjszakai fogszabályzóval nagyon lassú lenne, mivel nem húzza mindig a fogaidat. Én már szerencsére "megszabadultam", húsvétkor lenne két éve, ha még fent lenne.

Szerintem érdemes belevágni. Én sokkal jobban érzem magam, hogy tudok mosolyogni.

2011. ápr. 5. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!