Mik az állandó fogszabályzó előnyei és hátrányai?
előnyei: szép fogak ^^
hátrányai: fájdalom, gondosabban oda kell figyelni a fogak tisztítására, általában 1-2 évig kell hordani, kényelmetlen vele enni (na meg nem túl gusztusos mikor beleragad a kaja)
Én hallottam olyat, hogy a ragasztónak a nyoma ott marad, meg hogy besárgul a fog.
Meg nekem ki kell húzni 4 fogat és attól tartok hogy nem sikerül helyre hozni (farkasfogam van).
Kicsi az esély, hogy a ragasztó ott marad a fogon. Pláne ha elismert fogorvosokhoz mész.
:)
A ragasztónak a nyoma nem marad ott, mert mikor leszedi, akkor a fogad felületét kicsit lefúrkássza, meg ilyen polírozó fejű fúróval átmegy rajta, és nem látszik semmi.
Nekem a fogszabályzás előtt két fogamat kellett kihúzni, aztán még egyet, mert szerencsétlen volt a fogász, és egy fogam rossz helyre ment alul.
Néha borzasztóan szúrt, az alsó ajkamat fel is vágta a drót, életem végéig megmarad a nyoma. Persze ez nem mindenkinél van, én is hibás voltam, mert nem mentünk egyből a fogorvoshoz. Na, mindegy.
Az mindenképpen előny, hogy szép fogaid lesznek utána, az éjszakai fogszabályzóval nagyon lassú lenne, mivel nem húzza mindig a fogaidat. Én már szerencsére "megszabadultam", húsvétkor lenne két éve, ha még fent lenne.
Szerintem érdemes belevágni. Én sokkal jobban érzem magam, hogy tudok mosolyogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!