Ebből szájsebészet lesz?
Figyelt kérdés
Reggelre bedagadt egy kicsit az ínyem. Jobb oldalt alul a bölcsességfogam picikét ki van bújva, de már régóta. Most bedagadt az ínyem mellette, ott, ahol kapcsolódik az állkapcsom, de az arcom nincs feldagadva meg semmi. Mikor nyelek eléggé fáj, és olyan érzetem van mintha a mandulám is fájna. Biztosan a gyulladástól.
Mivel alig van kibújva a fogam, félek, hogy szájsebészetre kell mennem, attól meg nagyon nagyon félek:S de inkább, mint hogy szájzárat kapjak...
Valakinek vették már így ki a bölcsességfogát?
Előre is köszönöm!
2011. ápr. 1. 08:21
1/4 A kérdező kommentje:
még abban reménykedek, hogy megint csak próbál kibújni a fogam, csak az a baj, hogy szerintem nem tud. Ahol érzem a fájdalmat, ott nem szabadna fognak lennie, úgyhogy biztos el van tolódva, vagy fordulva és nagyon rossz helyen próbál kibújni
2011. ápr. 1. 08:34
2/4 anonim válasza:
Valószínűleg pericoronitised van. Amíg a gyulladás fennáll, nem fogják kivenni a bölcsességfogadat. Igen, menj el a szájsebészetre, ahol helyi érzéstelenítésben fertőtlenítő csíkot tesznek a gyulladt íny és a fog közé, és lehetséges, hogy antibiotikum is szükséges lesz mellé. Nem érdemes elodázni a látogatást a fogászaton, mert csúnya szövődmények lehetnek, ha nem kezelik ki rendesen a gyulladást. Később, ha ebből kigyógyultál, valószínűleg szükséges lesz kivenni a bölcsességfogadat (nem olyan horror, mint mondják, nekem is kint van már mind a 4, és azóta nincs havonta hasonló gyulladás).
3/4 anonim válasza:
A szájsebészettől ne félj nagyon ügyesek (Nyíregyháza) és olyan érzéstelenítőt kapsz hogy csak na, de utánna 2-3 órával vegyél be fájdalomcsillapítót ha úgy érzed, hogy nagyon összetörtek. Nekem nem kellett.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, elmúlt a fájdalom és a duzzanat is, szerencsére van itthon nagyon jó gyógyszer fogfájásra, meg mi egyébre, de szerintem ez a fog nem tud kinőni, úgyhogy attól, hogy rendbe jött meg kellene nézetnem. Igazából talán nem is a beavatkozástól félek, hanem a gyógyulási folyamattól. A legtöbb embertől azt hallom, hogy fel volt dagadva az arcuk meg szörnyű fájdalmaik voltak, és napokig fájdalomcsillapítókon éltek.
2011. ápr. 3. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!