Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek megéri a fogszabál...

Szerintetek megéri a fogszabályzó?

Figyelt kérdés

A szemfogaim rossz helyre nőttek. Farkas fogam van. És hát kellene fogszabályzó. Már több helyen jártam (klinika, maszek...) és eddig mindenki azt mondta, hogy ki kell húzni 4 ép fogat. Nem tudom, hogy megéri-e. Szerintetek?

17/L

2011. márc. 27. 11:26
 1/8 anonim válasza:
szerintem nem!jobb a félfe nőtt fog, mint a 4 hiányzó fog!
2011. márc. 27. 11:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát, a farkasfog egészségügyi szempontból sem a legjobb, mert nehezebb ápolni, tisztán tartani.

4 fogat kellene kihúzni? Nem sok az kicsit? :) Gondolj bele, hogy ha kihúzzák hátulról a két hatos fogad, akkor mindenféleképpen ott lesz a hely a két felső fogadnak. Ez puszta logika, nem? :D Plusz ha még esetleg ezen felül egy icipici hely van, akkor lehet elég lenne kisebb fogakat is kihúzni.

Én megcsináltatnám a helyedben, most nekem is van, és imádom :D <3

15/L

2011. márc. 27. 11:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem is soknak hangzik a négy ép fog kihúzása.. keress fel olyan dokit is, aki megvizsgálna más lehetőségeket is azért...

Anno nekem is kihúztak egy fogamat fogszabályzás miatt, de az egy fog volt, és így is tiszta beteg volt a doki, de muszáj volt, hisz nem volt helye a fogaimnak.. így is van még egy szemfogam nekem is, ami még bent van, pedig már 20 felett vagyok.. :$

Szerintem a szép fogsor úgy szép, ha egyenes is, nem kócos.. de járj még utána azért, mielőtt négy ép fogadat is kikapnák.. az durva..

2011. márc. 27. 11:53
 4/8 A kérdező kommentje:

Sajnos már nagyon nagyon sok helyen jártam, és csináltattak röntgent is meg minden kutya füle. Most akinél voltam az ország egyik legjobb, vagy talán a legjobb fogorvosa és azt mondta hogy kevés a hely. Alul meg végkép. Azt mondta, hogy a fölsőket kifelé tudja tolni, de annak semmi értelme. Viszont az alsókkal ugyanezt nem tudja megcsinálni, mert annyira szűk az a rész.

Azért húznak 4 fogat, mert alul is meg fölül is kettőt kell. Ugyanis szimmetrikusnak kell lenni. És még azt is mondta, hogy azt senki nem fogja látni, hogy onnan hiányzik 4 fog, mert olyan gyönyörűre megcsinálja majd, hogy nem azt fogják figyelni megvan-e a 32 fogam.

Nos engem a beszédével meggyőzött, de nem akarok belefutni egy ilyen dologba.

Tulajdonképpen kicsit ódzkodom a foghúzástól is. Nem szeretem ha recseg ropog valamim.

2011. márc. 27. 12:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha így nézzük akkor, nekem is 4 fogamat húztak ki, és teljesen egészséges vagyok, tökéletesen rágok, harapok :)

Szerintem megéri :)

15/L

2011. márc. 27. 12:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Teljesen hihető, én is belevágnék. :)

Nekem is most is összesen 27 fogam van, mégsem vagyok foghíjas egyáltalán.. ;) sőt..

2011. márc. 27. 15:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem is kihúzták 2 fogam a fogszabályozás miatt. Egyáltalán nem zavar, és nem bántam meg. Sokkal komolyabb problémáim lehettek volna, ha úgy marad (nekem elölharapásom volt)

www.dentokorrekt.hu - ide járok, én is nagyon sok helyen voltam konzultáción, mielőtt mellettük döntöttem volna. Szerintem a legjobb fogszabályozós fogorvos, korrekt árakon.

25/L

2011. márc. 27. 21:30
 8/8 anonim válasza:
Szia! A 4 fog nem túlzás, nekem is annyit húztak volna ki. Sajnos pont annyi idős voltam, mint Te és betöltöttem a 18-at, mire belekezdtem volna a fogszabályzásba, de akkor már nem támogatja a TB a fogszabályzót, így végül a fogaim maradtak így. Most 31 éves vagyok, és találtam egy orvost, aki kihúzza a rossz helyre nőtt fogakat, persze előtte meg kell mutatnom egy fogszabályzással foglalkozó dokinak is. Alig várom, mert végre mosolyoghatok bátran :) Azt ajánlom neked, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, mint én, hogy inkább legyen fogszabályzód, mert 1-2 év alatt nagyon szép fogaid lesznek és ma már nagyon jó fogszabályzók vannak :)
2011. ápr. 16. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!