Bölcsességfogam nőhet?
19 éves lány vagyok, kb 3 napja jobb oldalon feszít/fáj a fejem, meg a fülem is úgy érzem, mintha fájna, meg az állkapcsom.
Az a rossz, hogy nem tudom eldönteni, hogy a fülem van-e begyulladva, vagy a bölcsességfogam kezdett el nőni(az állkapcsomnál is fáj ott hátul), vagy a fejemmel lehet-e valami gond.
Az egész jobb oldalam fáj.:S
Okozhatja ezt a bölcsességfog növekedése?
Mert már minden rosszra gondolok (agydaganat, stb)
Előre is köszi!
Okozhatja, de azt csak egy röntgen tisztázhatja, ahol látszik a fog helyzete.
Sem fogorvoshoz, sem fül-orr-gégészeten nem kell beutaló, mivel az egész oldalra kiterjed a fájdalom én lehet, hogy a gégésznél kezdeném.
Szia!
Én is kb. 3 éve ugyanezzel a problémával küszködök, kisebb-nagyobb szünetekkel, csak a bal oldalon. Az állkapcsom alatt egy kisebb "duzzanat" van, az állkapcsom sokszor feszít, a fülem (és főleg a mögötte lévő rész) fáj. Sokszor csak az segít ha lepihenek egy kicsit, fekszem, megnyugszom, és relaxálok 2-3 órát. De így gyakran elviselhetetlenek a napok.
Első utam a fül-orr gégészetre vezetett, több kórházban is voltam már ezzel a problémával, nem tudtak segíteni, nem láttak gégészeti problémát. Elküldtek ultrahangra, ott nem vettek észre semmi rendelleneset (holott érezhetően kitapintható a csomó az állkapcsom alatt, a nyaki részen). Szedtem gyulladáscsökkentőt, vitaminpótlót (hátha valamilyen vitaminhiány okozza a duzzanatot), de semmi sem változott.
Ezután tehetetlenségemben kiszedettem az alsó és felső bölcsességfogamat. Nem voltak még kinőve, mind a kettőt felvágták és műtéti úton távolították el. A fájdalom tompult, de nem szűnt meg. Most, az összes elérhető fül-orr gégészet többszöri végiglátogatása és a bölcsességfogaim eltávolítása után (amióta egy kicsit is tompult a fájdalom), csak fogászati eredetű problémára tudok gondolni.
Nem rosszak a fogaim, a leghátsó egy kicsit ferde, alig szuvasak. Nemsokára megyek röntgenre, remélem látni fognak valami elváltozást, mert ha nem, akkor tényleg nem tudok mire gondolni.
Csak arra kérlek, ha kiderül valami a te tüneteid okozójáról, vagy olyan orvost találsz, aki már találkozott hasonlóakkal, írj vissza, mert szükségem lenne pár tanácsra nekem is!
Előre is köszönöm! Hálás lennék érte! Mielőbbi "gyógyulást" kívánok!
Rendben, ígérem, szólni fogok!
És köszönöm, Neked is jobbulást kívánok, remélem, meggyógyulsz minél előbb!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!