Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mozog a fogam, mit tegyek?

Mozog a fogam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Felnőtt vagyok, maradandó fog, tömve van. Úgy érzem, ki fog esni, de nem a tömés, hanem a fogam. Mitől lehet? Ez normális? Hosszú hétvége jön, fogorvoshoz se tudok menni..

Mi történik ha kihullik? Lehet pótolni 1 db fogat? (Hátsó fog egyébként)

2011. márc. 11. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Nincs véletlenül eltörve a fogad, és azért érzed úgy, mintha mozogna? Maradó fog csak akkor mozdul meg, ha nagyon erős ínysorvadásod van.
2011. márc. 11. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem 2 alsó rágófog hiányzik mind2 oldalon 1-1. Teljes életet tudok így is élni. Szal nem fogsz belehalni. 1 db fogat teljesen felesleges pótolni, főleg h hátul van. De ha zavar akkor kiszedeted a többit és csináltatsz egy szép műfogat :D Arra a kérdésedre, h mitől lehet csak azt tudom mondani, h nézzél reklámokat. A csapból is a gyógyszer- és fogápolási termékek folynak.
2011. márc. 11. 20:03
 3/7 anonim ***** válasza:
tudtommal nem normális...Ha kiesne mégis, akkor lehet pótolni "hidas" módszerrel (sztem ezzel az ép fog is tönkremegy) vagy a csavarozós módszerrel..az fáj, drágább,de szebb. De ennek ellenére remélem nem jutsz el odáig...lehet, hogy tényleg ínysorvadás, lehet, hogy fogkő okozza az ínyed alatt...kellene valami fertőtlenítő öblögető neked hétvégére (Corsodyl) és a klion nevű tabletta..talán ügyeletes patikában kiadják...fogínygyulladásra adták a páromnak. Jobbulást neked.
2011. márc. 11. 20:05
 4/7 istvan33lenart ***** válasza:

Hátsó fog nem esik ki csak úgy magátol, a felső örlök 3 gyökerüek, az alsók pedig 2. a fogágy sorvadás az egy komplex folyamat, hosszu idő alatt megy végbe, évek során.

Nem csak a foginy sorvad ebben az esetben hanem az egész alveoláris csont is, ami azzal jár hogy az iny tapadás nem a fog nyakán henem valahol a gyökér mentén fog bekövetkezni.

Megoszlanak a szakmai vélemények a mobilitás mértékével kapcsolatban, a 0,2 mm az normálisnak tekinthető ami ettöl nagyobb az patológiás érték, de sok féle osztályozás létezik. egy fog pótlására a cirkónium oxid vagy titán implantátumok nagyon jó hatásfokkal, és esztétikai szempontbol is megfelelőek, hid készitése abban az esetben lehetséges ha nem sorvégi hiányrol van szó. sorvégi hianyt altalában nem szoktak pótolni.

2011. márc. 12. 07:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is mozog az egyik... se röntgen nem mutat semmit, se a fogorvos nem lát semmit rajta... tömött. Kicsit ferde, a nyelvemmel tudom "pattintgatni", úgy mozog. Nem votl gyökérkezelve, semmi.

Nem tudom, mi lesz vele, de ha leírod, végülk mi lett, annak örülnék :)

2013. nov. 10. 11:26
 6/7 Laura Sheen válasza:
Nekem a jobboldali felső őrlőfogam mozog.. Gyökérkelezt fog..összes ideg ki van belőle szedve úgyhogy azt mondta a fogorvos az már olyan mint a porcelán..törik
2017. nov. 2. 23:01
 7/7 anonim válasza:
Ha mozog a fogad annak több oka van. Attól is függ, milyen gyakran mosol fogat. Ha rendszeresen mosol fogat, akkor is lehetnek problémák. Ilyenkor jobb ha még időben felkeresel egy fogorvost a magad érdekében. Viszont ha pl csak reggel szokott mozogni és utána elmúlik, (normális) akkor csak rossz pózban alszol, és a fogaidat nyomod (először én is melgelpődtem ezen, hogy van ilyen de van, fogorvos mondta) De ha csak enyhén mozog a fogad (állandóan) akkor vannak erre kitalált fogkérmek amik erősítik az ínyt, és megszűnteti a mozgást. De a legjobb ha felkeresel egy fogorvost :)
2020. dec. 28. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!