Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lyukas a legelső fogam hátsó...

Aitken kérdése:

Lyukas a legelső fogam hátsó része azt befogják tudni tömni?

Figyelt kérdés

sajnos ez történt és nagyon nem szeretném hogy fekete legyen elöl a fogam

az első fogam hátul lyukas és egy kicsit fentebb és egyik ismerősöm aztmondtahogy azt kihúzzák vagy esetleg gyökér kezelés:( amit nagyon nemszeretnék

és még annyi hogy mennyi idő alatt feketedhet be a fogam?:S

nagyon alaposan és intenziven ápolom és mosom

2011. márc. 11. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem be tudják tömni, tömesd be minél hamarabb!
2011. márc. 11. 13:50
 2/5 tetris ***** válasza:

Na, azt mostmár moshatod!

A fogorvos még a legeldugottabb helyeken lévő lukacskákat is el tudja érni, és be tudja tömni.

A frontfogakat SOHASEM tömik fekete töméssel, mindig fogszínűt használnak.

Ha gyökérkezelni kell a fogadat, akkor a fog "meghal", emiatt egy idő után elszürkül. Ez ellen semmilyen módon nem lehet tenni. Ha nagyon zavar, akkor lehet rá tenni egy koronát, és akkor szép lesz.

Mielőbb menj el szerintem is betömetni a fogadat, mert minél előbb lesz rendbetéve, annál kisebb az esélye annak, hogy a szuvasodás a foggyökérig is lehatol, és gyökérkezeléssel kellene rendbehozni.

Egy fogat csak a legeslegvégső esetben húznak ki, de a te esetedben erről nyilván szó sincs.

Jön a hosszú hétvége, jó lenne, ha még előtte betömetnéd. Ne várj hetekig!!!!

2011. márc. 11. 14:51
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ!

igyekszem elmenni fogorvoshoz vele!

2011. márc. 11. 18:41
 4/5 istvan33lenart ***** válasza:
Az előttem hozzászólónak teljesen igaza van, ha nem érzékeny semmilyen külső ingerre akkor nem hiszem hogy gyökér kezelni kellene, fényre kötő kompozit tömőanyaggal újá lehet varázsolni.
2011. márc. 11. 19:05
 5/5 A kérdező kommentje:

megnyugodtam!

köszönöm szépen

2011. márc. 12. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!