Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fáj, gyullad, törik, de miért?

Fáj, gyullad, törik, de miért?

Figyelt kérdés

Voltam 1000 orvosnál és mind ezt mondta: "sajnálom, ez ilyen"

Napi 2 fogmosásra van időm, hétvégén 3ra. Úgy gondolom ez bőven elég kell legyen! Minőségi fogkefém van minőségi fogkrémmel és időnként váltogatni is szoktam a fogkrémeket.

Ennek ellenére a kenyérbélbe is képes beletörni, rendszerint gyulladt és a már évek óta fájdalmat nem tudom elviselni! Most is van egy, ami az ínyemig letört és ki kéne húzni, de jobban örülnék, ha megelőzhetném!

2011. febr. 27. 08:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Föként genetika.Sajnos ha ilyet örököltél ez van.hiába vigyázol rájuk max.kicsit meghosszabitod az életüket.Én azt utálom hogy szerintem elég szépen karban tartom öket,eljárok dokihoz is és rendben vannak,viszont ha megyek tuti megint talál valamit a doki vagy megint letörik egy darab,nehogy már jó legyen.Nem jó dolog ez.
2011. febr. 27. 08:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Calcium hiányra vezethető vissza.
2011. febr. 27. 08:37
 3/4 anonim válasza:
igen, egyetértek az előző válaszolóval, én pl ha szénsavas cukros italt iszok, aznap vagy másnap egyből törik le a fogam, pl a Cola kivonja a kálciumot a szervezetből.
2011. febr. 28. 19:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, közben én is okosodtam! :)

A nyál képes a fogakat úgy "feloldani", hogy a szájban található bizonyos anyagok beépüljenek. Főként evés után és alvás közben funkcionál a nyál így! A probléma, hogy mi ezeket kimossuk a szájüregből és nem tudnak beépülni! Emellett a táplálkozásunkból hiányzik a fluor ás más ásványi anyagok is kisebb mennyiségben vannak csak, mint kéne. Megoldás az ásványianyag komplex lehet, és az, ha a szokásos fogmosás után mégegyszer átmossuk egy Dentomin nevű szerrel. Ez egy ásványi anyagokat tartalmazó csontpor készítmény, ráadásul olcsó és nagyon kiadós!

Fontos, hogy NE öblítsük ki utána a szánkat, hisz a baktériumokat eltávolítottuk már a szokásos fogmosással.

A genetika így akár háttérbe is szorul, mert bizony ha ott van kéznél a "fogerősítő" akkor a nyál végzi a dolgát.

Gondoljatok a természeti népekre, akik nem úgy vagy nem tisztítják fogaikat, mégsem szuvasak...Ők 100%ban természetesen jutnak hozzá ezekhez az anyagokhoz és hagyják bent a szájukban. És bizony rengeteg cukor, savas hatás és minden egyéb éri őket is, mint minket. A természet végzi a dolgát, ha nem gátoljuk! ;)

Remélem hasznos volt a kutakodásom!:)

2011. márc. 2. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!