Fáj, gyullad, törik, de miért?
Voltam 1000 orvosnál és mind ezt mondta: "sajnálom, ez ilyen"
Napi 2 fogmosásra van időm, hétvégén 3ra. Úgy gondolom ez bőven elég kell legyen! Minőségi fogkefém van minőségi fogkrémmel és időnként váltogatni is szoktam a fogkrémeket.
Ennek ellenére a kenyérbélbe is képes beletörni, rendszerint gyulladt és a már évek óta fájdalmat nem tudom elviselni! Most is van egy, ami az ínyemig letört és ki kéne húzni, de jobban örülnék, ha megelőzhetném!
Köszönöm a válaszokat, közben én is okosodtam! :)
A nyál képes a fogakat úgy "feloldani", hogy a szájban található bizonyos anyagok beépüljenek. Főként evés után és alvás közben funkcionál a nyál így! A probléma, hogy mi ezeket kimossuk a szájüregből és nem tudnak beépülni! Emellett a táplálkozásunkból hiányzik a fluor ás más ásványi anyagok is kisebb mennyiségben vannak csak, mint kéne. Megoldás az ásványianyag komplex lehet, és az, ha a szokásos fogmosás után mégegyszer átmossuk egy Dentomin nevű szerrel. Ez egy ásványi anyagokat tartalmazó csontpor készítmény, ráadásul olcsó és nagyon kiadós!
Fontos, hogy NE öblítsük ki utána a szánkat, hisz a baktériumokat eltávolítottuk már a szokásos fogmosással.
A genetika így akár háttérbe is szorul, mert bizony ha ott van kéznél a "fogerősítő" akkor a nyál végzi a dolgát.
Gondoljatok a természeti népekre, akik nem úgy vagy nem tisztítják fogaikat, mégsem szuvasak...Ők 100%ban természetesen jutnak hozzá ezekhez az anyagokhoz és hagyják bent a szájukban. És bizony rengeteg cukor, savas hatás és minden egyéb éri őket is, mint minket. A természet végzi a dolgát, ha nem gátoljuk! ;)
Remélem hasznos volt a kutakodásom!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!