Előfordulhat olyan, hogy nem a fog törik le, hanem a fogról a fogkő?
Figyelt kérdés
Ma reggel egy darabka letört a fogamról, de ahogy néztem, inkább a fogkő lehetett, a fogam egészében megvan. Létezik ilyen?2010. máj. 6. 10:25
1/7 anonim válasza:
elmész a fogorvoshoz, leszedeted a fogkövet és kiderül (ingyen kezelés sztkban)
2/7 anonim válasza:
A fogkő ritka undorító dolog, főleg ha már annyi van, hogy le tud törni... szedesd le, ha nem akarod, hogy 10-20 év múlva ne legyenek fogaid.
3/7 anonim válasza:
nekem rettenetesen fogkövesedik a fogam, évente 2x megyek leszedetni. ha fogkődarabka tört le akkor azt szét tudod porlasztani.(legalábbis a frissebb fogköveknél) de mindenképp menj orvoshoz mert ha van fogköved akkor azt le kell szedni.
4/7 A kérdező kommentje:
Annyira félek tőle, nem bírom a fogászatot. Terhesség alatt nagyon megromlottak a fogaim.
2010. máj. 6. 10:35
5/7 anonim válasza:
nekem volt, hogy a fogzománc tört le terhességem alatt.
azt érzed a nyelveddel, hogy nem olyan sima ott a fogad, mint a nem letört részen. el kell menni fogorvoshoz.
6/7 anonim válasza:
Felnőtt ember vagy könyörgöm... szülni nem fájt? :D Hidd el sokkal rosszabb dolog ha kihullanak a fogaid, persze még azt megelőzően szépen el fognak rohadni is, és az ínyed is elsorvad. Büdös lesz, undorító és visszataszító... A fogkő leszedés 10-15 perc évente kétszer. Ez a legkisebb rossz.
7/7 A kérdező kommentje:
igen, felnőtt ember vagyok, de inkább még egy szülés mint fogorvos. borzalmasan félek, a víz folyik rólam ha rágondolok. hányingerem lesz, és nagyon félek. ezért is hanyagoltam el a fogaimat. nem vagyok egy félős fajta, de a fogorvos az egyetlen, amitől rettegek. mindig húzom-halasztom, persze ez a legrosszabb megoldás. és most itt a gond, hogy menni kéne... de félek nagyon.
2010. máj. 6. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!