Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon fáj a foghúzás? Nagyon...

Nagyon fáj a foghúzás? Nagyon sok gyökértömésem volt már, de fogamat még nem húzták. Most kettőt is ki kellesz húzatnom, és nagyon félek.

Figyelt kérdés
2011. febr. 16. 21:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ melyik fogadat húzzák. A nagyőrlők húzása elég fájdalmas, de ha tömésed volt már és kibírtad, akkor ezt is ki fogod bírni. ;)
2011. febr. 16. 21:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Ne félj, a foghúzás igazából tényleg nem fáj, mert a fogorvos addig hozzá sem kezd, amíg teljesen el nem zsibbadtál a kihúzandó fogad körül. Persze az érzéstelenítő injekció az nem túl kellemes, sőt én is félek tőle, de utólag mindig belátom,hogy közel sem volt annyira szörnyű, mint amennyire rettegtem tőle. Szóval kilehet bírni, ne aggódj. De ha gyökértömésed már volt, akkor injekciót már biztos kaptál, s mint mondtam, tényleg csak az fáj. Aztán csak érzed, hogy a doki ott motoszkál, de fájdalmat nem érzel.
2011. febr. 16. 21:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Az attól függ hogy mennyire sikerül elzsibbasztani,inkább a kitörési reccsenés az amitől feláll a szőr az ember hátán.
2011. febr. 16. 21:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Egyik a felső bölcsességfogam,a másik az alsó 5ös.
2011. febr. 16. 21:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem fáj..de nagyon kellemetlen ! nekem már húztak gyökeret is ..azt ki kellett kalapálni.Össze is roppantották egyszer a fogam.Szóval nem csak 1-2 perces sima húzások vannak.Nekem volt h 20 25 percig próbáltál kitépni a fogam szó szerint.DE nem fáj!!!!!A hangok szörnyűek,meg utána vigyázni kell ne h begyulladjon a helye.
2011. febr. 16. 21:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Na, sehol sem olvastam a lényeget, akkor most leírom, mert nekem már húztak.

Maga a húzás nem fájhat, annyi érzéstelenítőt adnak hozzá, mint egy fél lónak.

Szóval tök mindegy, hogy melyik fog megy ki.

Ami fáj, az amikor 3-4 óra múlva kimegy az érzéstelenítő . Arra az esetre legyen otthon vmi erős gyógyszer .(menyugatásul a fájdalom mindig egyéni, és másnap már csökken) Öblögetőt is érdemes venni, mert 1-2 napig nem igazán szabad fogat mosni, ugyanis a seb bármikor felszakadhat.

2011. febr. 16. 21:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A húzásnak nem szabad fájnia.

Nekem a 6ost húzták, első ínyembe - hátsó ínyembe kaptam injekciót, a hátsó rossz volt nagyon, feszített.

A húzásnál semmit nem éreztem, totál lezsibbadtam :D a vizet kiköpni nem bírtam :D

Én is túléltem, pedig félek a tűtől, a fogorvostól!

2011. febr. 16. 21:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Eddig hála az égnek mindég jó volt az érzéstelenítő,és a gyökértömés nem igazán fájt. Remélem a húzásnál is így lesz!
2011. febr. 16. 21:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Öblögetőt is érdemes venni, mert 1-2 napig nem igazán szabad fogat mosni, ugyanis a seb bármikor felszakadhat."

Fogat mosni már aznap KELL, öblögetni viszont TILOS.

2011. febr. 17. 10:01
 10/10 anonim ***** válasza:

"Öblögetőt is érdemes venni, mert 1-2 napig nem igazán szabad fogat mosni, ugyanis a seb bármikor felszakadhat."

Na most beszélgessünk már, húztak fogat már neked?

SEB keletkezik ott, alvadt vérrel a tetején.

Ha fogat mos az ember foghúzás után, akkor a seb felszakadhat és elindul megint a vérzés.

Ja igaz, az öblögetést is óvatosan, nem hirtelen kiköpve.

2011. febr. 17. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!