Hogy tudnák így pótolni a fogam?
Az a helyzet,hogy az első fogamnál folyton begyullad az ínyem,s folyton rommlik a fogam is tőle,a mellette lévők nem. Így ott tartok h lassan el kell mennem húzatni és pótoltatni.
Mit ajánlotok ha a mellette ép fogaimban nem akarok kárt tenni? Ha vki tud vmit kérem irjon, az inplantátumról már hallottam, s elég félelmetesen hangzik. :(
Első vagyok.
Kolléganőmnek és a férjemnek is van ilyen.
Kolléganőmnek elől felül 4 épített fog.
Mondjuk nem nagy különbségek vannak...az igaz.
Csak tényleg nem aakrok csiszoltatni, de ezek a csiszolásmentes pótlások se értem h működnek,mennyire tatósak,mert az áruk vetekszik majdnem a beültetéssel.
nem biztos, hogy ki kell húzni.
ha megmarad a gyökere, tud rátenni koronát.
amúgy nem kell félni az implantátumtól. a legjobb megoldás. igaz, a legdrágább is.
Nekem is ilyen problémám volt... annyi az egész, h. azt kihúzzák, megvárják még összehúzódik a seb és szépen regenerálódik.(addig sajnos "fog" nélkül kell lenned) visszamész, mondjuk 1 hét múlva, betesznek a szádba egy protézis alakú kanálban valami ragadósat, ami olyasmi mint a gyurma. Ezt rányomják a fogsorodra, utána csinálnak még egy ilyet... Egy színskálát mutatnak neked tükör előtt, és te választhatod ki a megfelelő színt ami olyan mint a többi fogad színe/a doki is segít/ Ezt a mintát elküldik egy olyan helyre, ahol fogakat csinálnak, beültethető, ún. csapos fogat készítenek (csapos fog: a fog végén van egy csap szerű dolog) amit kb 1 hét múlva küldenek. Ezt úgy helyezik el, h. belefúrnak a régi fog helyére, azt hiszem a csontig, /legalábbis én úgy éreztem/ amit neked szépen beültetnek és beleragasszák örök életre. :) Fájdalom minimális, éppen h. az érzéstelenítőt érzed picit mikor beadják. Azzal a foggal nem hinném h. lesz további probléma:)
Nekem már kb 5 éve megvan és semmi baja:) Ha véletlenül vasat rágsz vele és a zománca lepattan, azt megcsinálják szépre:)
Tehát bátorság és cselekedj, mielőtt másik fogad látja kárát:)
Nekem is olyan dokira lenne szükségem,akivel tényleg nyugadtan meg tudom beszélni előny-hátrány szóval az összes lehetőséget. De sajna ilyet még nem találtam.:( Nagyon köszönöm a hasznos válaszaitokat.
Meg kell még gondolnom,de lehet elemgyek egy magándokihoz akit dicsérnek (bár ára elég magas)....állapotfelmérésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!