Fontos! Kivették a bölcsességfogamat, köptem véletlenül 1et. Lehet baj belőle?
Figyelt kérdés
Tegnap volt a műtétem. Azt mondták nem köpködhetek. De véletlenül köptem 1et..:S Nénikém is folyton köpködött és csonthártya gyulladást kapott.. De mondjuk én nem köpködtem annyit, csak véletlenül 1et.. Jajj istenem..:'( Ugye nem lesz bajom??2011. febr. 11. 18:49
1/6 anonim válasza:
Nyugodj meg ennyitol biztos semmi bajod nem lesz.De probald betartani az orvos utasitasait.
2/6 anonim válasza:
Ha nem szívtad ki a véralvadékot a sebhelyből, akkor semmi bajod sem lesz, csak akkor lesz fogmeder gyulladásod, ha kijön a véralvadék. A fogmeder gyulladás jobban fáj, mint a fog. Ezért nem szabad öblögetni sem.
3/6 anonim válasza:
Nyugodj meg. Szerintem azért mondják, hogy ne köpködjön ilyenkor az ember, mert a változó szájüregi nyomásértékek miatt kimozdulhat a véralvadék a sebről, ami vérzést, fertőzést okozhat. Ha nem kezdett erősebben vérezni, mint addig, akkor nyugodj meg, nagy valószínűséggel minden rendben lesz. Ha panaszod van, akkor meg menj vissza az orvoshoz. Nyugi!
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:) Nem, nem kezdett el jobban vérezni, ezek szerint nem jött ki a véralvadás gátló..:)
2011. febr. 11. 18:58
5/6 anonim válasza:
Szia!
Nekem is ki kell húzatni szájsebészeten,mert kifelé nőtt és sebet csinált a számban. Rossz volt? Mire számítsak? 25 éves lány
6/6 anonim válasza:
Előzőnek: nekem hármat vettek ki egyszerre (két felsőt és egy alsót). Ki lehet bírni. Javaslom, hogy még a műtét előtt vegyél be fájdalomcsillapítót (NE Aspirint, mert attól jobban vérezhetsz, hanem pl. diclofenac hatóanyagút (pl. Diclac 75mg - ez elhúzódó felszívódású, hosszabban kitart), természetesen csak ha nem vagy rá allergiás!!). A fájdalmat sokkal könnyebb megelőzni, mint csillapítani, tényleg ég és föld. A műtét után is érdemes még azelőtt csillapítani a fájdalmat, mint elkezdene igazán gyötörni. Azért nagyon vigyázz arra, hogy az ajánlott napi dózisokat ne lépd túl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!