Eléggé vérzik az ínyem, mit tegyek?
Nálam is így kezdődött, elhanyagoltam, és 10 évre rá kihulltak az alsó metszőfogaim.
Én nem tudok másra gondolni, mint fogínygyulladás, mert nekem is az volt. Attól még lehetnek szépek a fogaid, én is egy teljesen ép fogat húztam ki a számból. A fogíny begyullad, összehúzódik, elhal az anyaga, és tolja szépen kifelé az ép fogakat is.
Nálam azért durvult be ennyire a helyzet, mert nagyon szorosan nőttek a fogaim, ezért nem volt megfelelő öntisztulás, és hiába mostam, a fogak közé nem tudtam semmivel behatolni. Voltam sok orvosnál, de csak hümmögtek, meg elektromos fogkefét ajánlottak. Végül eljutottam egy híres professzorhoz, aki azt mondta, hogy tisztítsam fogpiszkálóval. Erre az egyszerű megoldásra nem jöttem rá, de most már csinálom minden étkezés után, és azóta nem is volt gyulladásban. De ez már késő, mert a korábbi folyamatok visszafordíthatatlannak bizonyultak, és két fogat elvesztettem alulról, és egy harmadik is lötyög. Szóval én a fogpiszkálást tudnám javasolni, és persze minden egyéb szájhigiénés megoldást, amit még jónak látsz.
Az marhaság, hogy ez skorbut lenne. Ilyen fokú C-vitaminhiány a modern világban nem fordul elő, legfeljebb azoknál volt régen, akik hónapokig hajóztak. De sima C-vitaminhiánytól is előfordulhat fogínyvérzés. Te tudod, milyen a táplálkozásod, és hogy mi illik rád az előzőekből.
A fogkefe sörtéje nem okozhat gondot, akár milyen durva is, azt a normális fogaknak és fogínynek simán el kell tudni viselni.
Sajnos nekem is uez a problémám, mint az egyik itt válaszolónak:(
Szedek sok C vitamint, fogselymezek, mert nekem is nagyon szorosan nőttek a fogaim.
Pár hete vettem észre, hogy a tök jó ép egészséges fogfam mozog!!:(eléggé taccsra tett a dolog...
Emelett állandóan vérzik a fogínyem, pedig félévente leszedetem a fogköveket, akkor perpill pár hétig nem vérzik, majd kezdi előlről.
És nekem is az alsó fogínyem vérzik, nem tudom, mit tegyek, rágok keményebb dolgokat, ől. zöldség, gyümölcs.
A doki se tudta megmondani, mit tegyek, a szájvizek nem használnak.
Remélem a te eseted nem ilyen necces,és lehet, hogy csak a fogkefe nem jó, kicsit puhábbat vegyél, az nem koptat.
Érdekesen fogalmaztàl,nem értem hogy dicsérhet a fogorvosod ha egyszer minden évben ùjra kialakùl nàlad a fogkö.Nos nem ez a lényeg,ha nem mosod regulàrisan a fogaidat akkor a fogkö bemegy az ìny alà,pontosabban a fognyak mentén ahol az ìny kapcsolòdik a foggal és afféle "zsebet" alkothat magànak amely
fogìnyvérzéshez és akàr a fogak elvesztéséhez vezethet.Lehetséges hogy paradontòzisod van,de szerintem a legésszerübb döntés az lenne a te oldaladròl ha azonnal felkeresnéd a fogorvosodat és nem hùznàd az idöt, mivel azzal csak magadnak àrtassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!