Államilag támogatott fogszabályzó tényleg sokkal rosszabb?
Nekem államilag támogatott fogszabin volt 8 évig.
Szerintem nincs vele semmi baj, csak jó orvost kell találni.
A fogorvos nem tud jobban vagy rosszabbul dolgozni...Mindegy, hogy honnan kapja a pénzt, csak kapjon :D
Nekem is volt fogszabályzóm másfél évig maszek fogorvosnál.
Nagyon sok helyen voltam, hogy hol csináltassuk, maszeknál vagy államilag támogatott SZTK-s, de mindegyik SZTK-s minimum 2-3 fogamat kiakarta húzni ami nekem nem tetszett a másik meg, h mindegyik legalább 3 hónappal későbbre adott időpontot, h röntgen akkor majd vissza akkor leveszi a mintát megint 3 hónap aztán ilyen tempóba 1 év múlva talán fent is lett volna, aztán elmentünk egy maszekhoz, nagyon aranyos arab féle származású férfi volt megnézte a fogaimat, azt mondta, h nincs értelme csontfogakat ennyi idősen kihúzgálni, mert nem azért vannak csak a fogorvosoknak megkönnyíti a dolgát, ha kihúzgálja, majd másnap vissza kellett mennem, csinált egy röntgent meg levette a mintát és 2 hét múlva adott időpontot és fel is tette az alsót is és a felsőt. Havonta kellett visszajárnom drótcserére meg húzásra, nagyon szerettem.
10 éves voltam amikor feltették, most 16/L.
Nekem ennyi a véleményem az SZTK-ról meg sulis fogászaton 2 éve az egész osztály száját végigtapogatta 1 kesztyűbe és egy olyan fémbigyusszal belenyúlkált (nem tudom mi a neve). De a végeredménye ugyan az lesz, de szerintem nem mind 1 milyen áron. (Nekem 250 ezer volt mindennel)
A második válaszolónak üzenném, hogy azért mert valaki nem saját zsebbe dolgozik attól még igenis lehet kiváló fogszabályzó szakorvos.
A magán doki és az állami doki is ugyanazon az orvosi egyetemen tanul és ugyanazokat a vizsgákat kell letennie.
Nem kell ócsárolni senkit.
Találni kell egy jó állami dokit és nem kell kifizetni 250.000 Ft-ot. Te pedig örülj, hogy a szüleid kitudták fizetni. Sajnos nincs mindenki ilyen helyzetben!!
Köszi!
Havonta mennyit fizettetek?
Nos, nekem olyan fogdokim van (SZTKs), aki szebben dolgozik, mint a magánorvos. És, 3 hónappal az első vizit után fent volt a fogszabim.
Nem rosszabb, mert ugyanaz a készülék. Csak annyi, hogy a magándoki a te kezedből kapja meg a teljes összeget, az SZTKs a felét tőled, a másikat az állambácsitól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!