Mennyire fájt a fogkőeltávolítás?
Ez 2 dologtól függ a fájdalom mértéke:
Egyik:
1) Milyen módszerrel végzi a fogkő eltávolítást a doki:
Ha kézi, azaz manuális (kaparásos) módszerrel végzi a doki, akkor lehet nagyon kellemetlen is, viszont ha, korszerű eszközökkel csinálja, pl ultrahangos fogkő eltávolítás, az teljesen fájdalommentes, legalábbis nekem nem kellett egyikre sem érzéstelenítő, sőt még a fúráshoz sem kellett, de ez attól is függ, hogy mekkora a lyuk a fogon.
Másik:
2) Mennyi fogkő van a fogadon:
Ha sok fogköved van, akkor értelemszerűen jobban fáj majd, és több ideig is tart az eltávolítás. Ha viszont kecés a fogköved, akkor kevésbé kellemetlen, és rövidebb ideig tart a kezelés.
24/N
Igen, az is számít, hogy mennyire ügyes és gyakorlott a fogorvos. Akkor ezek szerint ez volt a probléma, hogy még több tapasztalatra van szüksége...de majd idővel belejön...
24/N
Sziasztok! Most jöttem ki a dokitól...Ultrahangos fogkőeltávolítás....Kát 20 éve nem voltam,akkor még kaparászták....
Először is :fáj! :-)
Alsó 8 foggal 25 perc alatt végzett.Vannak érzékenyebb fogak,ott a fájdalom erős...kérhetsz csillapítót...én nem kértem...
Megjegyzem a féjdalom rövid 1-2 másodperces és nem tartós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!