Hogyan történik egy fogkőleszedés?
Figyelt kérdés
Azt hogy csinálják?:)2011. jan. 25. 17:44
1/6 anonim válasza:
Betesznek egy nyál-,vér- elszívó csövet (nem tudom mi a pontos neve :D) és 2 féle képpen szedik le... az egyik hogy egy ilyen pörgőfejes géppel le csiszolják, a második pedig a nagyobb, vastagabb fogkőhöz egy sima éles, tűszerű szerszámmal lekapirgatják.
Én rettegek a fogorvostól, és a fogkőeltávolitástól is féltem de ez 100%-ban fájdalom mentes! Max a száj zsibbad el nagyon dehát ez a legkevesebb :D
2/6 anonim válasza:
Az első jól mondja, annyiban azért kijavítanám ha a fogkő az íny alatt vagy közvetlen mellette van akkor fáj. Nem kell belehalni de azért fáj rendesen.
3/6 tetris válasza:
Beteszik a vérszívó eszközt, és egy tűszerű eszközzel lekaparják. Á, nem fáj az! Abszolúte.
4/6 A kérdező kommentje:
te jóó éég :S érzéstelenitik is?:O a fogorvosom azt mondta,hogy az aszisztens fogja csinálni.
Köszönöm a válaszokat
2011. jan. 25. 18:01
5/6 anonim válasza:
Én tegnap voltam, be is volt gyulladva az inyem, már egy hete fájt! Semmi érzéstelenités, valami pörgő-sivitó csiszolóval szedte le, de nem fájt, kicsit kellemetlen volt, pedig vérzett is! Utána meg rögtön elmúlt az előző hetes fájdalom! Szóval ne aggódj
6/6 anonim válasza:
Én ilyen pörgős, csiszolós szerszámot még nem láttam, pedig rendszeresen leszedetem.
Nekem mindig ultrahangos eszközzel szedik le, ami ha jól tudom rezonanciával működik, ez így néz ki:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!