Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan történik egy fogkőlesze...

Hogyan történik egy fogkőleszedés?

Figyelt kérdés
Azt hogy csinálják?:)
2011. jan. 25. 17:44
 1/6 anonim válasza:

Betesznek egy nyál-,vér- elszívó csövet (nem tudom mi a pontos neve :D) és 2 féle képpen szedik le... az egyik hogy egy ilyen pörgőfejes géppel le csiszolják, a második pedig a nagyobb, vastagabb fogkőhöz egy sima éles, tűszerű szerszámmal lekapirgatják.

Én rettegek a fogorvostól, és a fogkőeltávolitástól is féltem de ez 100%-ban fájdalom mentes! Max a száj zsibbad el nagyon dehát ez a legkevesebb :D

2011. jan. 25. 17:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Az első jól mondja, annyiban azért kijavítanám ha a fogkő az íny alatt vagy közvetlen mellette van akkor fáj. Nem kell belehalni de azért fáj rendesen.
2011. jan. 25. 17:54
 3/6 tetris ***** válasza:
Beteszik a vérszívó eszközt, és egy tűszerű eszközzel lekaparják. Á, nem fáj az! Abszolúte.
2011. jan. 25. 17:56
 4/6 A kérdező kommentje:

te jóó éég :S érzéstelenitik is?:O a fogorvosom azt mondta,hogy az aszisztens fogja csinálni.

Köszönöm a válaszokat

2011. jan. 25. 18:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Én tegnap voltam, be is volt gyulladva az inyem, már egy hete fájt! Semmi érzéstelenités, valami pörgő-sivitó csiszolóval szedte le, de nem fájt, kicsit kellemetlen volt, pedig vérzett is! Utána meg rögtön elmúlt az előző hetes fájdalom! Szóval ne aggódj
2011. jan. 25. 18:08
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen pörgős, csiszolós szerszámot még nem láttam, pedig rendszeresen leszedetem.

Nekem mindig ultrahangos eszközzel szedik le, ami ha jól tudom rezonanciával működik, ez így néz ki:

[link]

2011. jan. 25. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!