Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyit költ az ember a fogaira?

Mennyit költ az ember a fogaira?

Figyelt kérdés
Tehát arra gondolok, hogy ha az ember "rendes" és megtesz mindent a fogai egészségért, akkor biztos nem kell sokat járnia fogorvoshoz, de amikor megnézem, hogy egyes fogászati beavatkozások mennyibe kerülnek, akkor úgyérzem, hogy sehogy se lehet olcsón megúszni, ha rákényszerül az ember és "elromlottak" a fogai.
2011. jan. 23. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Magán fogorvoshoz, ha fél évente elmész, csak konzultációs dijjat kell fizetned ahhoz, hogy átnézzék a fogaidat kb 1000-2000-ig. Egy tömés: 8-15 ezerig, foghúzás 7-20 ezerig. A pótlások: 1 korona 15-től a csillagos ég.
2011. jan. 23. 16:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha fél évente, egy évente elmégy a körzeti fogorvosodhoz, átnézeted a fogaidat, ha kell, betömeted sima amalgámmal, akkor nem kell semmit fizetni érte. Csak akkor, ha magán fogorvoshoz mégy. Ott, ha kell, még a szádat is megtörlik aranyozott zsebkendővel, csak fizess nekik horribilis összegeket. Választhatsz.
2011. jan. 23. 16:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Na ezt fizesd ki,egy átlag bérből....
2011. jan. 23. 16:12
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Én átlag bérből járok magán fogorvoshoz.

Féléves ellenőrzés, konzultáció 2000Ft. Ennyit azért 6 havonta ki lehet bírni. Ekkor csak belenéz a számba és ha bajt talál megkérdi hogy azonnal kezelje, vagy visszajövök pár nap múlva.

Tömés 5000Ft körül szokott lenni. Volt már olcsóbb és kicsit drágább is, ez a lyuk nagyságától függ.

Ha valaki rendszeresen ellenőrizteti a fogait, biztos nem kell egyszerre 10 fogat tömetnie, max 1-2, szóval nekem a féléves látogatás is 10 ezer ft alatt szokott maradni.

A doki nagyon rendes, az asszisztense egy tündér, nem kell sokat várakozni és barátságos a rendelési ideje is.

Biztos vagyok benne, hogy nem ő dolgozik egyedül ilyen közép árfolyamon, hanem vannak máshol is kedvezőbb árú fogorvosok.

Még a költségekhez hozzá tartozik, hogy elmex fogkrémet használok, ami nekem nagyon bevált, és olyan 800 ft körül van, de az nem egy hónap alatt fogy el, sokáig elég, még így is, hogy naponta 2-3 alkalommal megmosom a fogam.

Egy bizonyos signal fogkefe vált be, mert nagyon puha a sörtéje és nem bántja az ínyem. Ez olyan 400 körül van és két havonta cserélem.

Ennyit költök a fogaimra, szerintem nem vészes és a fogaim szépek.

2011. jan. 23. 16:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is Elmex fogkrémet használok, kb. 1,5 hónapig elég, én 625 Ft-ért veszem, tehát ez havonta kb. 420 Ft. A fogkefémet 1,5 havonta cserélem, ami szintén 600-700 Ft-ba kerül, tehát megint olyan 420 Ft havonta. Emellett még használok fogselymet (dm-es, a legolcsóbb, elhanyagolható az ára, mert sokáig elég) és szájvizet, ami szintén Elmex, ez kicsit drága, 1500 Ft, de 2 hónapig elég kb., tehát havonta 750 Ft.

Tehát havonta olyan 1900 Ft-ot költök fogápolásra.

A fogorvosom ha rendesen eljárok 6 havonta ellenőrzésre, akkor nem kér pénzt a vizsgálatért, pedig magánfogorvos.

Kb. évente egyszer leszedetem a fogkövemet, ami 12 ezer forint, tehát az 1900 Ft-hoz még hozzájön 1000 Ft. Tömésre nagyon régóta nem volt szükségem (kop-kop).

Szerintem ez abszolút kibírható anyagilag, de ha valakinek sok a 2900 Ft havonta, akkor a fogkövet leszedetheti ingyen az SZTK-ban, és akkor a 1900 Ft már tényleg semmi.

Most persze kérdezhetitek, hogy akkor miért nem megyek én is az SZTK-ba...azért, mert ez a fogdoki még gimiben volt a suli fogorvos, azóta viszont már elballagtam, így csak magánba járhatok hozzá. :)

2011. jan. 24. 13:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem is 1900, hanem csak 1590. Rosszul számoltam.
2011. jan. 24. 13:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja, tényleg rendszeresen kell járni fogorvoshoz. Én sztk-ba szoktam menni, leszedik a fogkövet ott is. Igaz, a magándokik tényleg kedvesebbek. De az sztk orvos is átnézi a fogaimat, és ha lyukat tapasztal, ad egy időpontot tömésre. De ez ritkán van, mert igyekszem rendesen ápolni őket. (Fogmosás minimum kétszer egy nap, fogselyem, szájvíz, elmex-gél kúraszerűen.)
2013. jan. 6. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!