Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ujjszopást hogyan lehet...

Ujjszopást hogyan lehet abbahagyni? Mik a veszélyei?

Figyelt kérdés
Már szinte születésem óra szopom az ujjam. Most 15 éves vagyok és még mindig.... Hogyan tudnám magam leszoktatni? Egyáltalán lehetséges ez ennyi időtávlat után? Hogyan hat a fogakra és az egészségre? Nelli
2011. jan. 20. 21:28
 1/4 anonim ***** válasza:
bekened az ujjad vmi nagyon durván keserű,vagy csípős cuccal
2011. jan. 20. 21:34
 2/4 anonim válasza:

fúúú olyan előre álló nyúlfogaid lesznek...

én 7 évesen azt mondtam hogy nem akarok fogszabályzót és nem szoptam többet egyik éjszakáról a másikra nem mondd hogy 15 évesen neked nincs annyi akaraterőd mint egy 7 évesnek ugyan már

:S:S:S

16/l

2011. jan. 20. 21:48
 3/4 anonim ***** válasza:

én 6 évesen hagytam abba, mert betettek egy éjszakai fogszabályzót.

ez gátolta a szopizást is, meg a fogaimat is kicsit rendbe tette.

igen, iszonyat nyúlfogaid lesznek tőle. vagy már vannak is...

az ujjszopást ildomos elhagyni a tejfogak elvesztésével egy időben, különben a maradandó fogak gyalázatosan fognak kinézni, és szophatsz majd a fogszabályzó miatt :P

2011. jan. 20. 22:00
 4/4 anonim válasza:
Ez ennyi idő elteltével nem úgy megy, hogy egyik este elhatározom. Általában ennyi idő után azért szopja az ember az ujját, mert így tudja csak elérni a nyugalmi állapotot. Sajnos a fogaknak nagyon nem tesz jót. Én nem mondom hogy nálad is de sokaknál valami csecsemő kori vagy anyával való kötődésel kapcsolatos probélma amit elfolyt magában az ember.
2011. okt. 19. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!