Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fáj szájsebészeten,...

Mennyire fáj szájsebészeten, ha kihúzzák a bölcsességfogamat?

Figyelt kérdés

Egyáltalán mi az eljárás menete? Még sohasem voltam fogorvosnál, főleg nem szájsebészeten, mert eddig mindig jók voltak a fogaim. A bölcsességfogam is jó, csak rosszul nől. Mennyi ideig tart az érzéstelenítő injekció hatása? Az fáj...?

Nem lehet altatni...?

Nagyon félek :S Mi van,ha elájulok? :SS

2011. jan. 19. 16:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig három bölcsességfogamat kellett kiműteni, mert nem tudtak kibújni és begyulladt azon a részen minden. Csinálnak egy röntgent, hogy lássák precízen a helyzetet, az még nem is kellemetlen. Kapsz egy injekciót, az viszont nem kellemes, mert feszít nagyon. Több helyre kell adnia. Utána várnak egy kicsit, addig kint ülsz az ajtó előtt. Ha elzsibbadt az az oldal, akkor nekiállnak. Nálam szikével kellett kezdeni, felvágták az ínyt és fogóval megfogta és kihúzta. Nem fáj, de hallod, ahogy recseg, meg nyomást érzel. Utána ha szükséges, akkor összevarrják, ez sem fáj, csak a matatást lehet érezni. Ha felső bölcsességfog, akkor készülj arra, hogy be fog lilulni a szemed alatt, alsó-felsőnél meg egyaránt fel lesz dagadva az arcod 2-3 napig. Amikor kimegy az érzéstelenítő, akkor nem kellemes, de abszolút túlélhető. Magándokinál néhány helyen lehet kérni altatást, de nem biztos ,hogy megéri.
2011. jan. 19. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az injekció kicsit kellemetlen, csak ne hergeld túl magad, én a műtétből semmit nem éreztem. Utána jópár napig úgy fáj az egész fejem még gyógszer mellett is, hogy majd be f0stam, erős fájd. csillapítót kell kérni (Flektor pl., mint a lónyugtató, nagyon jó). De lassan javult, múlt a fájdalom is, egyetlen gond az volt, hogy részlegesen szájzáram lett, egy szelet párizsi, annyi is nehezen fért a számba, rágni is nagyon rossz volt. Kellett úgy egy-másfél hónap, mire rendbe jöttem, de ezen kívül semmi különösebb komplikáció nem volt. Nem fogok hazudni, a lábadozás nehéz időszak, az első pár napot otthon át kell vészelni, de én szűk egy hét után már mentem be egyetemre órát hallgatni begyógyszerezve, láthatóan túléltem :D Mindenképp jobb lesz utána, higyj nekem. Mielőtt az enyémet kihúzták, már elkezdett begyulladni a fél arcom, a nyirokcsomóim hatalmasak voltak, fájt a fejem, minden bajom volt. Azóta semmi ilyen gondom nincsen. Légy bátor, próbáld nem túludegelni magad, sokkal jobb lesz utána!
2011. jan. 19. 17:04
 3/8 A kérdező kommentje:

Úristen... Ahogy olvastam a válaszodat, már attól majdnem elájultam... Párszor voltam sima fogorvosnál,rutinellenőrzésen, és mikor megláttam a műszereket, már attól kezdtem úgy érezni, hogy kimegy a lábam alól a talaj :S

De végülis azt mondta a doki, hogy meg kell várni, amíg kinőlnek. Remélem, nem fognak!! De már előre parázom ettől :-/ Miért nem éri meg az altatás? Mi benne a kockázat?

2011. jan. 19. 17:06
 4/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Nem kell altatás hidd el, velem közben eldumált a doki, kérdezgetett :D Nagyjából csak hümmögéssel meg morgással tudtam válaszolni, de jól eldumáltunk :D Mondta végig mit csinál, nyugtatgattak, végig kedvesek, figyelmesek voltak.

2011. jan. 19. 17:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Napokig nyomott vagy altatás után és gondolom olyan 30-40e-t kérnének érte + a szükséges vizsgálatok, vérkép, ekg.
2011. jan. 19. 17:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Uh...az húzós tényleg... :S

Végülis jó figyelemelterelő módszer, remélem,nálam is be fog válni :) Max. nem ájulok a karjaiba :D

2011. jan. 19. 17:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló nagyon jól leírta.

Nekem egymás után két hét időközökkel mind a négyet kihúzták...vízszintesen nőttek. Az egészben a legkellemetlenebb a feldagadás meg nálam szájzár alakult ki ami miatt nem tudtam rendesen enni. Ajánlom, hogy ahogy hazamész jegeld is a burád. A lábadozás sem olyan tragikus, hogy otthon keljen üljél...sőt nekem senki nem mondta, hogy mit nem szabad csinálni. Másnap egyetem volt és szép nagy fejjel mentem...állítólag cuki voltam.

2011. jan. 19. 18:07
 8/8 anonim ***** válasza:

SZTKs szájsebészeten is lehet altatást kérni, csak akkor jó előre le kell fixálni az időpontot.

Én tuti így fogom a bölcsességfoamat elrendeztetni, ha kell, mivel egy sima fogorvosi vizsgálat alatt is öklendezek, rosszul vagyok:( Nem tudom elviselni, hogy a számban matassanak.

2011. jan. 20. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!