Miért tört le a fogam?
Figyelt kérdés
20éves koromig csak egy rossz fogam volt,azóta(10éve)folyamatosan romlik,pedig rendszeresen mosom a fogaimat.Észre vettem hogy mindig belülről kezd szuvasodni.Hiába tömi be az orvos,romlik tovább,és nagyobb darabok törnek le a tömött fogaimról.
Fent a 16ból már csak 8fogam van meg,azokból is már kettő tömött.Érdekes hogy alul viszont "csak" egy hiányzik és "csak" egy tömött van.
2011. jan. 14. 23:00
1/6 anonim válasza:
21 vagyok, tavaly lett először lyukas egy fogam, belülről lyukadt ki, és egyszer ráharapásnál ripityára tört :S Remélem, hogy nem járok hasonlóan... Amúgy nem tudom, mitől lehet, mikor megkérdeztem a fogdokit, h miért lehet, hogy belülről rohad ki, azt mondta, hogy előfordul ilyen... köszi -.- azóta nekem is újra elkezdett rohadni az a fog, de mivel mindenféle drótot beleállított a doki, nem esik ki a tömés, de alatta üreg van, amit nem nagyon tudok tisztítani, max szájvízzel... Majd vizsgaidőszak végén megnézetem (egy másik dokival-.-)
2/6 anonim válasza:
Mert a fogad nem csak a látható részen megy tönkre, hanem a fogközök között is, ahol nem éri el a fogkefe (két fog között). Erre való a fogköztisztító: kicsi kefe jellegű rossmannba dmbe lehet kapni kb 500-900 ft-ig kb 10 darabot. Ez kb 3 hónapra elég. Na azzal cucáld végig minden fogmosásnál a fogaid között (a hátsóknál is), bár van egy rossz hírem: sajnos a lyukas fogakon ezzel már nem tudsz már segíteni, max csak késleltetni az elkerülhetetlent. Sajnos én is 1 évvel ezelőtt kaptam észhez, mikor kihúzták a tök egészségesnek tűnő fogamat, hogy oldalt baromi nagy barna folt és lyuk volt rajta,... sajnálom hogy ezt gyerekkoromban sem a fogorvosom sem a szüleim nem említették :(((( hát ez van...
3/6 anonim válasza:
ja igen kimaradt: onnan tudod hogy mennyi cucc volt a két fogad között, hogy ha kihúzod láthatod a kis kefén (amit mindig le kell öblíteni) , illetve a nyelved felöli résznél is jön ki trutyi... azt ne kérdezd hogy fogmosás után vagy előtt érdemes mert én közte szoktam használni :)
4/6 anonim válasza:
A fogaid valszeg eddig voltak ellenállók. Genetika. Van akinek 40-50 évesen kezdődik ez az erőteljes romlás, másoknál fiatalabb korban. Nem hiszem, hogy lehet ellene tenni. Több időt fordíthatsz szájápolásra, esetleg jobban válogasd meg a fogkrémed és a fogkeféd.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a tanácsokat!!!!
Hasznos volt!:)
Sajnos igen,genetika is nálam.:(
2011. jan. 15. 06:58
6/6 anonim válasza:
Lehet táplálkozási baj is.Olyan dolgokat is ehetsz ami miatt savasodik a szervezeted. Próbálj meg sok zöld teát és tejet inni, valamint szedj kálciumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!