Tömés, gyökérkezelés, húzás vagy halasztás?
Üdv.
A bal alsó bölcsességfogam közepén van egy szép nagy lyuk, a fog belseje fekete és hiányzik belőle egy jó 1-1.5mm-es rész. Hál'Istennek nem fáj egyáltalán, de néha van benne egy alig érezhető kellemetlen érzés, talán szúró vagy feszítő érzés, de még olyan gyenge, hogy nem tudom megállapítani.
Úgy terveztem, hogy a hét végén rendbe tetetem. Igen ám, de Január végén államvizsgázok, és nem lenne most jó, ha egy esetleges húzás vagy gyökérkezelés után két hétig fájna a fogam és nem tudnék tanulni.
Szerintetek milyen kimenetele lehet egy ilyen fog kezelésének? Mint mondtam, elég sok hiányzik a fog közepéből és fekete a belseje. Nem hiszem, hogy egy tömés elég lenne, szerintetek vállaljak be egy gyökérkezelést, hátha így amikor még nincs begyulladva egyszerűbb túlesni rajta, és talán nem fog nagyon fájni az utána lévő napokban-hetekben, vagy inkább halasszam el az egészet Februárra? Vagy esetleg arra van még esély, hogy megúszom egy töméssel? Ez esetben viszont minél hamarabb el kéne mennem. Ez a dilemmám.
"Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!"
Mindig szerettem ezeket a bolcs mondasokat, s talan van is benne nemi igazsag, hiszen most meg nem fajdalmas az a fog es nem beszelve arrol, hogy meglehetne menteni.
Szerintem vagy betömik vagy kihúzzák. Bölcsességfogat nagyon nehéz korrekt módon gyökérkezelni.
Egyébként szerintem a te esetedben még simán tömhető a fog.
De ha nem fáj, akkor mindenképp várd meg az államvizsgádat, mert ha esetleg megbolygatják a töméssel, lehet, hogy fájni fog.
Köszi a válaszokat.
Nem tudtam, hogy alsó bölcsifogat nem nagyon szoktak gyökérkezelni. Leginkább attól tartottam, mert az elhúzódhat időben, több alkalommal kell vissza menni, elveszi az ember idejét. Szerencsére a fog majdnem teljesen kint van, remélhetőleg vagy betömik, vagy ha nem tudják akkor nem hiszem hogy nagyon nehéz lenne kihúzni.
Jól tudom, hogy akkor szoktak komplikációk lenni a húzásnál, ha nagyon mélyen van a fog és nem jött ki rendesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!