Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meddig tart egy foghúzás?...

Meddig tart egy foghúzás? Hány percig kb?

Figyelt kérdés

El kellene mennem a fogorvoshoz , hogy az egyik fogamat kihúzza . Be is jelentkeztem ma , megnézte és azt mondta hogy ez nem lesz egyszerű.

OLvastam itt is és máshol is kommenteket, hogy milyen milyen egy foghúzás és már eléggé felbátorodtam , hogy elmenjek , erre ma ezt mondta.

Aztán felhívtam és lemondtam a dolgot. Szeretnék túllenni rajta, de nem merek.

2011. jan. 12. 20:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Menjél el, ne hisztizz! Ad egy injekciót, hatóidő, és kihúzza. Ennyi. Persze ha gyulladt a fog vagy már félig kirohadt, akkor nem ilyen egyszerű. De az ilyen nem halogatás tárgya, mert mindig csak rosszabb lesz és nagyobb fájdalmat tud okozni, mintha kihúzná.
2011. jan. 12. 20:22
 2/13 anonim ***** válasza:
Én most voltam. Két ismerősömmel, egyedül nem vagyok elég bátor. Az egyiküknek könnyen kijött, a másiknak a szájsebészetre kell menni, nekem meg kb 10 percig rángatta(szó szerint) mire kijött.A tövéből letört egy darab, ami bennmaradt, azt kivéste. Egyébként semmi fájdalmat nem éreztem se én, se a többiek...Én csak azt éreztem, h mozog jobbra-balra. Ha én ezt túléltem, akkor Te is kifogod a sima foghúzást. Nekem kiderült, hogy 23 éves létemre a 4 hátsó fogam tejfog, és nem tud kinőni a bölcsességfogam tőlük, mindet ki kell húzni. :S
2011. jan. 12. 20:22
 3/13 anonim ***** válasza:
*Te is kifogod bírni
2011. jan. 12. 20:23
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem vészes egy foghúzás...én egyszer nagyon megszívtam a bölcsesség fogammal begyulladt és lyukas is volt..nagyon szenvedtem fele mert leirhatatlanul fájt...ráadásul bunkó fogorvoshoz kerültem...úgyhogy nem foglalkozott vele hogy fáj e vagy se...

a második bölcsesség fog kihúzásnál rendben volt minden...kaptam érzéstelenítőt mindkét esetben...de másik fogorvoshoz mentem(azóta is hozzá járok) rendes...ő tömte már a fogamat is...sőt februárba is mennem kell hozzá még egy tömésre :)

Szerintem semmi szörnyű dolog nincs benne...nem fáj...csak fájdalmas HANGJA van:)

2011. jan. 12. 20:24
 5/13 anonim ***** válasza:
Ne izgúlj,egy két perc az egész.Nekem is nemrég húztak ki egy olyan fogamat ami össze volt nőve a másikkal,szóval gondolhatod mekkora fog volt.Kaptam vagy 6 érzéstelenítőt,és tényleg nem éreztem semmit.Ha már a doki azt mondja hogy "hát ez nem lesz egyszerű",na oda nem mennék vissza.Ha saját magában bizonytalan,még a végén beletöri,aztán mehetsz a szájsebészetre,na ott aztán szenvedhetsz.A határozott fogorvosok a jók.
 6/13 anonim ***** válasza:

Melyik fogadat? Úgy értem h milyen hátul van? Attól függ, milyen nehezen elérhető helyen.

Nyugi, nagyon jó érzés túllenni rajta, nekem 1 fogamat húzták ki ( 7 tej, 4 csont) persze fogszabályzás miatt, mert nem volt elég hely a számban.

Befújnak vmi érzéstelenítővel, aztán egy kis ini, nem érzel semmit, nagyon vékony a tű, kb 5 perc amíg hat és aztán meg a fogorvostól és a fogtól függ ,mennyi ideig tart. Nekem egy perc alatt kint volt, és nem fájt, mondjuk nekem a négyesek voltak :)

Nyugi, ne mondd le midnig, annál rosszabb lesz .. beülsz, becsukod a szemed, elképzelsz valami szépet és hipphopp túlleszel rajta.

Én is megtettem 10 évesen, pedig világméretű tű és fogorvosfóbiám van :D

7/13 anonim ***** válasza:
Ja ,sé télleg vigyél magaddal valakit aki fogaja a kezd. Nekem nem engedték h bevigyek vkit mert akkor a félelme átsugárzik belém (ügyes logika a dokibácsitól xD)
2011. jan. 12. 20:26
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem gyulladt , nincs semmi baja sem , csak "rossz"helyen van valami olyasmi lehet mint a 2. válaszolónak , de szerencsére csak azt az 1et kellene kihúzni. De amikor azt mondta hogy ez nem lesz 1szerű , hát már akkor elszállt kb minden bátorságom.

2. válaszoló neked sem lehet túl kellemes most , gondolom h mit érzel

2011. jan. 12. 20:27
 9/13 A kérdező kommentje:

"csak fájdalmas HANGJA van:)" ,köszi :D:D , már ez nem tetszik :D

a sájszebészeten miért gáz ha oda kell menni ?akkor az már nagyon vészes?

2011. jan. 12. 20:31
 10/13 A kérdező kommentje:
valakit tényleg jó lenne elvinni magammal :D de nem tudom , hogy kit mert kb az emberek 90% sztem ugyanúgy "fél " a fogorvostól mint én , úgyhogy nem tudom melyik ismerősöm lenne hajlandó eljönni:D
2011. jan. 12. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!