Szájpenészre házilag, van valami gyógyír? Illetve szájpenészem van?
Figyelt kérdés
szilveszterkor sikeresen sikerült elkapnom valamelyik ismerősömtől (poharába ittam) után szájpenészt. az ajkam belső felén fehér színű kis hólyag van illetve a nyelvemen 2-3 helyen ugyan így.
Mit tudnék tenni ellene? alig van szabadidőm, és már 4 napja szenvedek emiatt. enni se nagyon tudok, eléggé fáj.
orvoshoz maximum jövőhéten tudnék menni, addigra lehet rosszabb lesz ezért kéne segítség.
2011. jan. 5. 23:14
1/13 anonim válasza:
A gyereknek rozsamezet adok megelozesre, de a kezelesre is ezt szoktak ajanlani. Gyogyszertarban, herbariaban lehet kapni.
2/13 anonim válasza:
Nekem a doki glicerin borax-ot ajánlott, recept nélkül lehet kapni a gyógyszertárban.
3/13 anonim válasza:
00000000Az nem szájpenész, az aphta. 10 napon belül elmúlik. Ne egyél túl forrót. és erőset. Külön poharat, és evőezközt használj, mert fertőző.
4/13 anonim válasza:
Készíts minden nap friss oldatot, és ezzel öblögess! 1/4 Neomagnol tablettát oldjál fel 2 dl. vízben
6/13 A kérdező kommentje:
glicerin borax- ezt kellett használnom még régebben, van is itthon hál istennek. remélem segíteni fog :) őrülten fáj a nyelvem evésnél, sírás közeli állapotban vagyok néha, pedig nagy a fájdalom küszöböm.
2011. jan. 6. 08:57
7/13 anonim válasza:
A glicerin -borax tetran származék, nem fog érni semmit.
Corsodyl oldatot vegyél a gyógyszertárban, az kifejezetten aftára van.Először le fog esni a fehér rész és utána marad egy nyílt seb..na az fáj piszkosul.Utána gyógyulni fog.
8/13 anonim válasza:
A glicerin-borax ecsetelő glicerint és nátrium-tetraborátot tartalmaz, aminek semmi köze a tetránhoz, a név a szerkezeti képletre utal. Aftára nem jó, ugyanis gombás szájfertőzésre használatos, a leírt tünetek pedig aftára utalnak.
9/13 A kérdező kommentje:
Corsodyl-t vettem.
a nyelvem megjavult, de most az ínyemmel van valami. fáj, érzékeny, fogmosásnál fáj is, sikálásnál nagyon.
2011. jan. 6. 22:35
10/13 A kérdező kommentje:
közvetlen a fogak tövénél érzékeny.
2011. jan. 6. 22:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!