Begyulladt a fogam! Doki nem rendel. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Ünnepek alatt begyulladt a tömött fogam,ki is esett a tömés belőle és azóta genny folyik belőle. A fogamból már csak egy kis rész van. Szval ha dokihoz megyek ki is kell húzni. A hajam is nagyon hullik,az inyem meg fel van dagadva.Szerdán lesz csak doki.Addig mit tegyek? Glycosept oldattal fertőtlenítem és csillapítm a fájdalmat. De az kb 3 óráig tart.Fáj a foghúzás? Még sose húzták a fogam...2011. jan. 1. 09:36
1/7 anonim válasza:
Ha nagyon fáj:
2 demalgon + 2 analgetica + fél Rubophen.
Ha nincs egyik sem akkor:
2 Sharidon + 2 Algoflex forte + fél Rubophen.
Mindezt 4 óránként ismételni.
(Ha kevésbé fáj, akkor arányosan csökkentsd a mennyiségeket.)
Ha ez sincs, akkor Pálinka öblögetés vagy pálinkás kamillás teás öblögetés egész nap.
2/7 anonim válasza:
Lehet, butaság, de ügyelet sincs?
3/7 anonim válasza:
Menj el az ügyeletre, ott is megmondják, ha biztosan ki kell húzni (lehet, hogy még menthető, ezt látatlanban senki nem tudja neked megmondani) és ki is húzzák két perc alatt. Kapsz injekciót, ez nem kellemes, de kibírható. Utána meg kell várni, hogy elzsibbadj, majd kihúzzák a fogadat, ebből már csak a feszítést érzed, illetve, mivel gyulladta fogad, lehet, hogy kicsit fájni is fog, de hidd el, hogy tényleg nem vészes. Ne halogasd, mert a gyulladás a mellette lévő fogakra is áthúzódhat! Irány az ügyelet!
4/7 anonim válasza:
Szerda még nagyon messze van egy gyulladt, gennyes foggal. Ügyelet biztos hogy van, menj oda és kihúzzák.
5/7 anonim válasza:
Gyalladasban levo fogat nem huznak. Meg kell varni mig lemegy, utana huzas.
6/7 anonim válasza:
Előzőnek. Sajnos nincs igazad, nekem már húztak ki gyulladásban lévő fogat. Az is igaz, hogy a fájdalom csillapitó nem sokat ért.
7/7 anonim válasza:
Nem az "igazamat" irtam le. Nekem doki nem huzta ki addig mig gyulladasban volt. Adott antibakteriumot, fajdalomcsillapitot, varnom kellett negy napot, pedig privat fogorvos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!