Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzás vagy műfog?

Fogszabályzás vagy műfog?

Figyelt kérdés

Problémám, hogy felül a bal oldali metszőfogam és amellette lévő oldalsó metszőfogam ferdén áll és szeretnék fogszabályozót, de ahogy néztem nagyon drágák és sok idő, ha pedig kihúzatom azt a két fogam és műfogam lenne gyorsan meglenne és olcsóbban is szerintem. Nagyon elüt a műfog a rendes fogtól? :S

18/F

2010. dec. 27. 16:51
 1/5 anonim válasza:
Nehogy ennyiért ki merd huzatni az egészséges fogaid! Ráadásul, ha jó fogakat akarnál helyette, azért jól meg kellene üríteni a pénztárcád. Nekem nem volt fogszabályzóm (de műfogam se), ezért nem tdom milyen drága lehet, de ne sajnáld a pénzt, tegyél nyugodtan, és max 2 év alatt helyrejön, szép lesz és egészséges, ráadásul a sajátod. Idővel a műfog elüt a rendestől, mert a rendes fogaid színe fog változni a műfog színe nem.
2010. dec. 27. 18:58
 2/5 gyuribacsika ***** válasza:
Bizony mindenképpen fogszabályozás ha később is az anyagiak miatt, de egészséges fogat ha nem muszáj ne húzass ki semmiképp.
2010. dec. 27. 19:02
 3/5 A kérdező kommentje:
akkor a fogszabályzó mellett döntök, csak az időt néztem inkább mert kb 1 hónap alatt meglenne, a fogszabályzó meg két év :|
2010. dec. 27. 19:36
 4/5 anonim ***** válasza:

nekem is ez a problémám. Bár én 22 vagyok ,anyukám soha nem vette meg a fogszabt. Ezért 1 éve én vettem meg magamnak saját pénzen.Kivehetőt! Erre volt csak pénzem mert ez csak 60 ezer-ft volt. De van olcsóbb is. Viszont a doki dönti el ,hogy lehet e és ha igen akkor milyen. Nekem akkor erre futotta ,de lehet bele se mentem volna a rögzítettbe mivel ahhoz 4 fogamat kellett volna kihúzni ,alul felül kettőt.

Most egy éve használom a kivehetőt és egészen szép már :) Ebbe az a jó ha nem vagy otthon nem kell feltenned. Evésnél nem zavaró ,hiszen nem lehet fent. És aludni is tök jó benne.

Ha e mellett döntesz azt viszont be kell tartani ,hogy nem csak éjszaka kent fent lennie hanem minimum napi 14 órát. De ha otthon vagy akkor evés idő kivételével egész nap fent lehet. Csak így van értelme. Kicsit hosszabb eljárás, de nem sokkal hiszen a rögzített után is kellene használni estit. Ez olcsó , ha nem mondod el nem tudja senki és a havi húzás is 3000ft-t körül van csak.

Sajnos neked is ez lesz, mivel a Tb csak 18 éves korig támogatja. Ha van kérdésed még akkor szívesen válaszolok!

2010. dec. 28. 00:42
 5/5 A kérdező kommentje:

nekem is ez a problémám. Bár én 22 vagyok ,anyukám soha nem vette meg a fogszabt. Ezért 1 éve én vettem meg magamnak saját pénzen.Kivehetőt! Erre volt csak pénzem mert ez csak 60 ezer-ft volt. De van olcsóbb is. Viszont a doki dönti el ,hogy lehet e és ha igen akkor milyen. Nekem akkor erre futotta ,de lehet bele se mentem volna a rögzítettbe mivel ahhoz 4 fogamat kellett volna kihúzni ,alul felül kettőt.

Most egy éve használom a kivehetőt és egészen szép már :) Ebbe az a jó ha nem vagy otthon nem kell feltenned. Evésnél nem zavaró ,hiszen nem lehet fent. És aludni is tök jó benne.

Ha e mellett döntesz azt viszont be kell tartani ,hogy nem csak éjszaka kent fent lennie hanem minimum napi 14 órát. De ha otthon vagy akkor evés idő kivételével egész nap fent lehet. Csak így van értelme. Kicsit hosszabb eljárás, de nem sokkal hiszen a rögzített után is kellene használni estit. Ez olcsó , ha nem mondod el nem tudja senki és a havi húzás is 3000ft-t körül van csak.

Sajnos neked is ez lesz, mivel a Tb csak 18 éves korig támogatja. Ha van kérdésed még akkor szívesen válaszolok!

én bevállalnám a rögzítettet,nem zavarna de amúgy eleve dolgozok, 14 órát nem tudna a számba lenni a kivehető...:S majd elmegyek egy fogorvoshoz és kikérem a véleményét, hogy mi legyen, mert egyre jobban zavar hogy nem tökéletes a fogsorom.

2010. dec. 28. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!