Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mire kell figyelnem, ha...

Mire kell figyelnem, ha felrakják a fogszabályzót?

Figyelt kérdés

Hányszor kell egy nap fogat mosnom, elég a 2*? És használhatok fogselymet? Ha felsérti a szám a fogszabályzó mit rakjak rá?

Most rakják majd fel és tudni akarom mire számíthatok:)

2009. jan. 24. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

kérdés hogy milyen lesz a fogszabályozód???? olyan amit le lehet venni magadnak, vagy olyan szürke amit direkt a fogaidra tesznek???

mert van némi különbség :)

2009. jan. 24. 10:54
 2/5 anonim ***** válasza:
az orvos mindent elmond majd.En igyekeztem minden kajalas utan fogat mosni, mert a kajadarabok fennakadhatnak es eleg csunya lehet. vannak spec fogszabalyzora kaphato fogselymek, az nagyon fontos, mert nekem is vagy 2 fogam elromlott mig fennt volt, mivel hatul nem tudtam olyan alaposan mosni. Nekem anno felsertett a szam belso reszet, de en magandokihzo jartam, barmikor felhivhattam es rogton segitett.
2009. jan. 24. 11:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Állandó fém fogszabályzom lesz
2009. jan. 24. 12:06
 4/5 anonim ***** válasza:

nekem majdnem 3 évig volt állandó fogszabályzóm, de nem használtam fogselymet (semmi baja nem lett a fogaimnak :)), viszont igyekeztem minél gyakrabban és alaposabban fogat mosni. Ha felsérti a szádat a szerkezet, akkor szólj a dokinak, ad rá viaszt, amiből egy darabot odatehetsz a fogszabályzóra ahol hozzáér a szádhoz. Hülyén hangzik, de ennyit tudsz vele csinálni. Egy idő után nem fog fájni. (Lehet még olyan eset, hogy a drót vége kilóg a fogszabályzóból hátul, és bökdösi az ínyed, akkor inkább szólj a dokinak, hogy vágja le a maradék részt.)

Én magándokihoz jártam, se a rágózás, se különböző gyümölcsök evése nem volt megtiltva, de járt úgy ismerősöm, hogy az sztk-s fogszabályzójának darabjai lejöttek egy almától. Szóval csak óvatosan!:)

2009. jan. 24. 17:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is állandó fém van, naponta kétszer mosok fogat, mivel a suliban kissé hülyének néznének, ha állandóan fogat mosnék. Pedig nagyon idegesít, hogy minden beleragad, az almától kezdve a kenyérdarabokig.
2009. jan. 24. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!