Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kinek hány éves korában...

Kinek hány éves korában kezdett el romlani a foga?

Figyelt kérdés
Tavasszal 30 éves leszek, és a fogaim sorra romlanak. Tele van a szám lyukas foggal, ami rám eddig nem volt jellenző. Sőt, kettó le is tört. Pedig rendeszeresen, naponta mosok fogat. Még nem hiányzik egy fogam sem. Félek, hogy ez már nem sokáig lesz így, ha ilyen ütemben romlanak a fogaim.
2010. dec. 10. 14:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy kalcium, foszfor vagy jódhiányod van. Kéne egy vérkép. Na meg a fogorvos.
2010. dec. 10. 14:33
 2/7 A kérdező kommentje:

Pont ma voltam fogorvosnál. Reggel tömött egy fogamat. Erre délben (főzeléket ettem) letört egy másik fogamból. Kálcium hiányom tuti nincs, minden nap iszok tejet, és elég sokat eszek tojást is. Jód hiányom sem hiszem, hogy van, mert jódozott sóval főzök. Foszfor hiány nem tudtam, hogy fogproblémát okoz. De nem hiszem,hogy az lenne. Sok zöldfélét eszek, és vigyázok a fogaimra. Fluorral dúsított fogkrémet használok. Még édességet is ritkán eszek.

Szóval nem értem.

Köszönöm a választ!

Még valaki tud valamit?

2010. dec. 10. 14:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem 19 évesen szóval én nyertem, gyenge a fogzománcom címen kezdtek romlani a fogaim.
2010. dec. 10. 15:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Az se mindegy, milyen fluorid az a fluorid, ami a fogkrémedben van. Mert csak az amin-fluorid épül be rendesen, viszont az csak kettő fajtában van Mo-on: az Elmexben meg az Ökonet fogkrémben. Az összes többi nátrium-fluorid. Mondjuk akkor se kéne így töredeznie a fogaidnak...
2010. dec. 10. 15:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. dec. 11. 20:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Idén, 23 évesen volt az első fogtömésem. Addig semmi baja sem volt a fogaimnak.

Az oka: kinőtt a bölcsességfogam és kicsit elnyomta a többit. Emiatt nem ugyanúgy illeszkedik a két fogsorom, és azokban a zugokban is megreked a lepedék, amik eddig jól tisztultak.

2010. dec. 12. 12:10
 7/7 anonim válasza:
Nekem 4 évesen :(
2015. okt. 30. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!