Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogszabályzósoknak milyen...

A fogszabályzósoknak milyen ételeket nem szabad enniük?

Figyelt kérdés
Azt hallottam ,hogy rágózni, olvadós rágót, chipset nem ehetnek, mert kárt tehet a fogszabályzóban, vagy a fogukban... milyen ételeket kell még hanyagolniuk? A fogszabályzó akkor segíthet az egészséges életmódban is,nem? talán még fogyni is lehet vele..:)
2010. dec. 5. 20:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én mindent ettem :D aztán jo sokat bibelodtem fogmosáskor
2010. dec. 5. 20:31
 2/12 anonim ***** válasza:
Téglát...Ugyan úgy ehetsz bármit,fogyózásban nem segít.Max macerásabb a beleragadt darabokat kiszedni.
2010. dec. 5. 20:33
 3/12 anonim válasza:
mogyorót
2010. dec. 5. 20:56
 4/12 anonim ***** válasza:
rágó, mogyoró meg minden ami kemény. elvben egy almát sem ehetsz meg egészben csak felvágva. de én kajáltam mindent és nem jött szét és a rágó se ragadt bele.
2010. dec. 5. 21:14
 5/12 anonim ***** válasza:
Én is mindent ettem. Ilyenkor jó szolgálatot tehet egy kistükör, hogy lásd, maradhatsz-e emberek között, ha mosolyogsz.:)
2010. dec. 5. 21:22
 6/12 anonim válasza:
Fogyni csak az elején lehet mikor felteszik. Utána egy darabig érzékenyek a fogak, vagy amikor állítanak rajta. Amúgy meg mindent. Én pl. a magosakat (szotyi, mogyoró, tökmag stb. kerülöm), itókából a cola és szénsavasakat hanyagolom. Harapás már más tészta, alma darabolva, szendvics, meg "katonázva" - félek hogy lejön a fogszab. Nekem ezek a személyes tapasztalataim :)
2010. dec. 5. 21:53
 7/12 anonim ***** válasza:
Így van, amikor felrakták, én is azt hittem, hogy na most fogyok majd. Hát, nem. Egy idő után úgyis kitapasztalod egyébként, hogy a "nehezebben kezelhető" kajákkal hogyan bánj. A keményebb keksz meg a karamella, karamellás csoki, mákos, zöld fűszeres dolgok, keményebb gyümölcsök harapva (alma, barack) például ilyenek. A cukrok szerintem azért nem jók, mert az a tömény cukor, ha bennragad valami résben, akkor csak nagyon sokára tud kitisztulni. Fogkefével sem könnyű levakarni még a fogsz. nélküli fogról sem. És addig az rombol.
2010. dec. 5. 22:24
 8/12 Cass90 válasza:

Bármit, ugyanúgy mint előtte. Tény, hogy kezdetben - pld. havi igazítás után - úgy 2-3 napig eléggé fáj, de utána már észre sem veszi az ember :D Ugyebár elég erős, nem fog benne kárt tenni keményebb étel - mint ahogy a fogaidban sem, persze ha nem téglát rágcsálsz nasinak, mint valaki írta :P. Én pld. míg fent volt az állandó végig fogselymeztem + a fogdoki adott ilyen pici cserélhető tisztító keféket - mint valami mini fogkefék :D, szóval nem vészes. Én nem tapasztaltam, hogy beleragadtak volna kaja darabok vagy ilyesmi. Az olyanoknál kell figyelni ami így is úgy is a fogaid közé akadhat, a többivel nincs probléma.

ÉS a kérdésre válaszolva: szerintem abszolút semmi köze nincs az egészséges életmódhoz + fogyáshoz, mivel 1,5-2 vagy hány év alatt annyira hozzászoksz, hogy már fel sem tűnik, hogy ott van - sőt már pár hét után. No meg elég durva lenne ha az emberek muszájból tudnának csak fogyni, mivel "a fogszabi miatt nem ehetek már mindent" - ami persze abszolút nem igaz. A fogakat ugyanúgy kell "edzeni", nem árt a rágcsálás :) - mint előtte.

2010. dec. 5. 22:58
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem 2 evig volt fogszabim..de ettem minden.. almat is, chipset is, ragot is cukorkat is... barmit..es semmi baja nem volt sose... 17/L
2010. dec. 5. 23:03
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!:)

Nemsokára felteszik a fogszabályzót, és kíváncsi voltam, mert a fogszabályzós ismerőseim ijesztgettek, hogy "na majd nem ehetsz rágót, chipset..." :)

2010. dec. 6. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!