Rossz irányba nő a bölcsességfogam. Húzáson kívül van rá megoldás?
A bölcsességfogam kifelé dől, ebbe az irányba nő. Amikor nőni kezdett voltam fogorvosnál, ő azt mondta, várjunk egy kicsit, hátha nem kell majd kihúzni. De most két napja nem tudok már szilárdat enni, mert folyamatosan elharapom a szám emiatt, már nagyon csúnya sebes, egyetlen falat sem megy.
Kérdésem az, hogy tud-e vele valamit csinálni az orvos húzáson kívül? (lecsiszolni belőle, vagy tudom is én)
És ha nem húzatom ki lehet-e belőle nagyobb bajom? Mert az, hogy nem bírok szilárdat enni, nem igazán érdekel, a húzás számomra rosszabb kategória. :(
az a rész lesz elzsibbadva, nem az egész feje, nyilván
sokat segít az önmagad meggyőzése, hogy jól vagyok, nem fogok hányni. Alternatívát próbáltam ajánlani az altatással csupán. És igen, lehet ettől is szájrákot kapni, az állandóan sebes, és így ingerelt területtől, látta mén már sajnos nagyon durva eseteket is, szájból kilógó daganatot, sajnos nem csak a tankönyvben. Én még mindig a húzást javaslom, nekem 3 bölcsességfogamat kellett húzni, illetve ínyt vágni, mert belül gyulladtak be. Hidd el, simán túl lehet élni. Nem azt mondom, hogy kellemes, de magát a fájdalmat nem érzed, csak nyomást, recsegést.
Az meglehet hogy Te asszisztens vagy nekem viszont szedtek már ki bölcsességfogam, és a gyerekeimnek is
És mondhtaom hogy nem csak az a pici rész volt elzsibbadva.
A mellette lévő fogamat már eltolta, az meg befelé áll. Azon mondjuk volt egy lyuk, a doki betömte, de azt hittem összepisilem magam, szóval nem hiszem, hogy a zsibbasztás működik.
Köszönöm a válaszokat!
Mindenki tanácsát megfogadom, azaz
- várok, hátha tényleg megszokom, hogy így áll és nem harapom el a szám
- ha nem lesz jobb dokival konzultálok
- ha meg húzni kell... jaj, ahhoz gyáva vagyok... de akkor valahogy muszáj lesz.
HA eltolta az előtte lévő fogat akkor ne várj!
Húzasd ki minél hamarabb mert szép lassan a többi fogad is csálé lesz
olvass vissza egy picit kérlek, nekem is hármat szedtek ki...
mellesleg nyilván nem mindegy ,hogy hová adják az injekciót és a fajtája sem mindegy, gondolhatod, hogy nem egyféle van. Máshová adják alsó és felső fognál egyaránt. Legjobb esetben is az az oldal válik érzéketlenné, nem az egész fej. Viszont elárulom, hogy van olyan injekció is már hosszú évek óta, aminél nem érzed, hogy zsibbadsz, nem érzed, hogy megduzzadt a nyelved, de természetesen a fájdalmat sem érzed. Ezt is saját tapasztalatból mondom, ilyennel sztk-ban nem találkozik az ember, sem a tankönyvekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!