Rossz irányba nő a bölcsességfogam. Húzáson kívül van rá megoldás?
A bölcsességfogam kifelé dől, ebbe az irányba nő. Amikor nőni kezdett voltam fogorvosnál, ő azt mondta, várjunk egy kicsit, hátha nem kell majd kihúzni. De most két napja nem tudok már szilárdat enni, mert folyamatosan elharapom a szám emiatt, már nagyon csúnya sebes, egyetlen falat sem megy.
Kérdésem az, hogy tud-e vele valamit csinálni az orvos húzáson kívül? (lecsiszolni belőle, vagy tudom is én)
És ha nem húzatom ki lehet-e belőle nagyobb bajom? Mert az, hogy nem bírok szilárdat enni, nem igazán érdekel, a húzás számomra rosszabb kategória. :(
Lecsiszolni? EZ nagyon rossz ötlet. A lecsiszolt fog állati érzékeny lesz.
Ha a többi fogadat nem tolja el akkor nem lesz tőle bajod
lecsiszolni nem fogja, bölcsességfogat nem szabályoznak, csak húznak. Gyorsan romló fog, nem lenne érdemes hozzányúlni. Ha nem huzatod ki, akkor tényleg nem fogsz tudni szilárdat enni, ha még nem bújt ki teljesen, akkor nőhet még veszélyesebb irányba is, és emellett nem utolsó sorban az állandó ingerléstől szájrák is kialakulhat azon a helyen az ínyeden, amit állandóan sebesre harapsz. Ha másképp nem megy, menj magán praxisba s kérd altatásban a húzást, jobban jársz, mint ha elhanyagolod és bent marad. Az mindig gondot fog okozni.
fogászati asszisztens
Na, ez a szájrák azért elég nyomós érv. :(
Amúgy nem is a fájdalom miatt félek, hanem azért, mert azonnal elhányom magam, ahogy a számban kotorásznak. És a bölcsességfog pont ilyen rossz helyen van.
Az altatás nem jó ötlet, se anyagilag, se biztonsági okokból.
Amúgy nem nőtt ki még teljesen, abban sem vagyok biztos, hogy a doki találna-e rajta fogást, hogy kihúzza. :(
Ha még nem nőtt ki az egész akkor felvágja az inyt és úgy szedi ki
Ha még nem nőtt ki akkor lehet hogy el fogja tolni a többi fogad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!