20 éves lány vagyok, és megőrülök a fogaimtól.Naponta kétszer minimum, de van, hogy többször is megmosom.Használok öblögetőt és fogselymet is.Mégis 3-4 havonta a fogorvosnál kötök ki, mert a fogaim szuvasodnak, letörnek.Emellett nagyon csúnyán is állnak.Mér kétszer volt fogszabályzóm, de hiába utána ugyanúgy visszaálltak.Emellett nagyon sárgásak is.Teljesen elkeserítő, és egyben idegesítő is. Szeretnék magamra adni, és nekem nagyon fontosak a fogaim ápolásai is, de úgy érzem ehhez én már kevés vagyok.
2010. nov. 28. 20:09
1/8 anonim válasza:
Sajnos, ilyen géneket örököltél, ezen nem nagyon lehet segíteni. Legfeljebb koronákat lehet tenni a fogaidra, attól szép, egyenletes, fehér fogaid lesznek.
2010. nov. 28. 20:14
2/8 anonim válasza:
Cuki vagy. tejet iszol rendesen? mert kalcium hiány miatt is törhet/szuvasodhat
18/F
2010. nov. 28. 20:15
3/8 anonim válasza:
Sajnos a fogaink szerkezetét nagyrészt a genetikai tulajdonságaink határozzák meg.Vannak,akik "gyenge csontozatot" örökölnek, ők tehetnek akármit, sajnos hamarabb romlanak a fogaik, mert kevésbé ellenálló a zománcréteg rajtuk.Például az én édesanyám is ilyen.Mindig vigyázott a fogaira, 43 éves korára viszont kénytelen volt porcelán koronát csináltatni...Ezzel szemben én édesapám erős csontozatát örököltem, amikor elmentem édesanyámmal a fogorvoshoz, és összehasonlította kettőnk fogazatát, teljesen elképedt a különbségen,azt mondta,hogy már azon látszik,hogy mennyire jó az én fogaim szerkezete, ahogyan megtörik a lámpa fénye rajtuk...Sajnos csak annyit tudsz tenni, amit eddig is, hogy vigyázol a fogaidra, és ügyelsz a szájhigiéniára, a többi sajnos jórészt úgyis a géneken múlik:(
2010. nov. 28. 20:20
4/8 anonim válasza:
Hasonló problémáim vannak nekem is!Az én fogorvosom Elmex gélt,és fogkrémet javasolt.
Én most porcelán héjra gyűjtök,vagy direkt héjra,mert vékonyodik el a metszőfogam elöl..és kicsit hullámos az alja.( töredezik:S)
Ne add fel,és kitartás!:) Fogfehérítéssel kapcsolatban,tudok egy olyan rendelőt,ahol granciát adnak.Ha nem lesz fehér,nem kell fizetned:)
2010. nov. 28. 20:32
5/8 anonim válasza:
probald ne mosni , kutatok ki mutattak h a sok fogmosas is rontja a fogakat
2010. nov. 28. 21:27
6/8 anonim válasza:
Ez van, nekem is ilyenek a fogaim, én is gyenge csontozatot örököltem. A koronák segítenek, az én fogdokim szerint, azt mondja, vannak ilyenek. Ez engem nem nyugtat, de nem csak te vagy ezzel a problémával egyedül. Mindenesetre nem vesztesz sokat ha elmész egy fogdokihoz.
2010. nov. 28. 23:21
7/8 anonim válasza:
én minden második nap mosom csak és királyak a fogaim
nem kell állandóan mosni
2010. dec. 4. 02:42
8/8 anonim válasza:
hu nem biztos, hogy közel állnék hozzád beszélgetés közben utolsó:)
a kérdésre válaszolva sajnos tényleg ezt örökölted, nálam is hasonló a helyzet annyi különbséggel, hogy legalább nem összevissza állnak. Lehet amúgy, hogy egy alapos kivizsgálás nem ártana, megeshet, hogy valami belső probléma miatt romlanak így a fogaid.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!