Napi háromszor mosok fogat, mégis elviselhetetlen büdös a szám?!
Figyelt kérdés
Napi 3x megmosom...
és nincs lyukas fogam....
mitől lehet ez?:O
és mit lehet ellene tenni?
2010. nov. 26. 15:39
1/9 anonim válasza:
Honnan tudod, hogy nincs lyukas fogad? Ezt magad állapítottad meg vagy a fogdoki? Nyelvedet megmosod?
Ha ezek kiesnek akkor a gyomroddal lehet valami baj.
2/9 A kérdező kommentje:
egy hónapja voltam fogorvosnál, és 2 fogamat betömték...
és ha rágózom, akkoris nagyon büdös a szám....
2010. nov. 26. 15:45
3/9 anonim válasza:
Akkor bizony a gyomroddal lehet baj. Gyomorsav, vagy a gyomorszájad nem zár jól. Utóbbi ellen azthiszem nem sokat tehetsz...
4/9 anonim válasza:
Emésztési probléma is lehet a háttérben.
5/9 anonim válasza:
A reflux is okozhat rossz szájszagot. Meg ahogy előttem írták, a nem jól záródó gyomorszáj.
Nagyobbik lányomnak voltak gondjai a gyomorsavval, sokszor keserűt büfizett, fájdogált a gyomra, és neki sem volt kellemes a lehelete. Vettem Salvus gyógyvizet, és mióta azzal kúrálja magát, megszűntek a gyomorproblémái és a szájszaga is.
6/9 anonim válasza:
Szia! Még az is előfordulhat az előzőeken kívül, hogy beszorul az ételmaradék a fogaid közé, amit csak fogselyemmel tudsz eltávolítani, szerintem érdemes megpróbálni. A másik, ami eszembe jutott, a fogkő, ettől is kialakulhat rossz lehelet. Szedesd le (nem fáj!), félévente-évente úgyis illik eltávolíttatni, körzeti fogdokinál ingyenes.
7/9 anonim válasza:
Vannak különböző szájvizek, amik egyrészt tisztítják is a fogakat és a nyelvet, másrészt megszűntetik a szájszagot! Nekem a fogorvosom a Listerine nevű szájvizet ajánlotta a fogaimra, hogy könnyebb legyen tisztítani, de úgy tudom szájszagra is jó! 700 ft-ért kapható, 3 ízben: mentol, eukaliptusz és narancs. De egy fogorvos biztos neked is tud ajánlani valamit, vagy akár egy gyógyszertáros!
8/9 anonim válasza:
A szájszagot a nyelven lévő baktériumok okozzák. Mosd a nyelvedet. Ha ez nem válik be valami gyomorprobléma állhat mögötte.
9/9 anonim válasza:
Mandulakő. Keress rá. Angolul is keresheted, tonsil stones.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!