Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzást bevállaljak érzéstel...

Foghúzást bevállaljak érzéstelenítés nélkül?

Figyelt kérdés
2010. nov. 23. 10:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a felső 9.c hol van a Zsigmondy kereszten:) A 8. után esetleg?

Kedves kérdező, a videón az az úriember is kapott jelentős mennyiségű "érzéstelenítőt", a beavatkozás előtt a kocsmahivatalban :)

2010. nov. 23. 19:24
 12/18 anonim ***** válasza:

A videón ki sem jön a fog gyökere, csak a korona törik le.

Egyébként a "züllött" külsejű, alkoholista embereknél még akár az is előfordulhat, hogy kibírják érzéstelenítés nélkül, de ez amiatt van, mert a fogágyuk annyira le van épülve, hogy szinte már nem is tartja a fogat, akár kézzel is könnyedén ki lehet(ne) húzni.

2010. nov. 23. 21:37
 13/18 anonim válasza:
Egy évek óta rossz bölcsességfogam húzásra vár, sokat fájt már, le is töredezett vagy a fele, be is van dagadva jelenleg az íny, meg borzalmasan fáj vissza-visszatérően. Viszont érzéstelenítést nem vagyok hajlandó vállalni, olvastam a negatívumairól... magam is érzéstelenítés nélküli húzás ügyében tájékozódok, biztos borzasztó fájdalom lesz.
2013. júl. 7. 15:58
 14/18 Bakos G. Bence válasza:
Na mi lett?
2019. nov. 18. 00:06
 15/18 A kérdező kommentje:
Kaptam injekciót :-)
2019. nov. 19. 00:16
 16/18 anonim válasza:
Nekem húzott már ki fogorvos alsó moláris fogamat. Azzal indokolta, hogy úgy be van gyulladva, hogy érzéstelenítővel is fájni fog ezért nem kaptam semmit. Fel volt dagadva a fél arcom. Egyébként nem volt igaza mert nem fájt. Ugyanez a fogorvos még gyerekkoromban az ujjával tört ki egy rossz irányba növő tejfogamat. Na ez utóbbi viszont fájt. Most ismét foghúzás előtt állok egy nagyörlővel de állandóan szedett gyógyszereim kontraindikálják a helyi érzéstelenítést. Jelenleg nem tudom, hogy mi legyen. Adrenalinmentes érzéstelenítőről nem tudok illetve a lidokain szintén zenész (bár abban is van adrenalin). Nem vagyok fogorvos de azért jót mosolygok amikor adrenalinmentes érzéstelenítőként írják a weboldalukon a epinefrin-hidrokloridot. A készítmény hivatalos adatlapjában is benne van, hogy adrenalin alapú. A helyi érzéstelenítő nálam kockázati tényező. Nincs semmi bajom az oltással, vérvétellel de adrenalint és/vagy lidokaint semmilyen koncentrációban nem kaphatok, kontraindikált. Valaki tud esetleg olyan rendelőt vagy készítményt ami nem drog és valóban adrenlin és lidokain nélkül érzéstelenítenek? Sokszor az az érzésem, hogy a weboldalakon pontosan megnevezett készítményre hivatkoznak mint adrenalinmentes de ott van az adatlapjában még a koncentrációja is!!!... mintha nem is tudnák egyes fogorvosok, hogy mi az adrenalin vagy úgy általában milyen a helyi érzéstelenítők hatásmechanizmusa...
2021. jún. 2. 04:22
 17/18 anonim válasza:

Igen erre én is gondoltam, mert én már 3x kaptam allergiát érzéstelenitőkre.

Novocainran.

Lidocainra.

Artifrin forte.

Esetleg valami altatás módszer nem lenne jó foghuzásra?

2022. dec. 14. 15:13
 18/18 anonim válasza:

Hogy kellene elképzelni az altatásos foghúzást? Alvás közben a szemed, szád csukva van, a foghúzáshoz pedig pont hogy nyitott száj kell

aug. 27. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!