! Betömték újra a fogam de nagyon érzékeny. Mi a baja?
Egy hete szotyizás közben letört egy pici tömés a fogamból és egyből éreztem, hogy kellemetlen hidegre, édesre.
Csütörtökön elmentem a dokihoz mondta h betömi.Betömte azóta is ugyanolyan érzékeny. Bár azt mondta romlani nem fog. Most akkor mi baja lehet ? 15/F
A válaszokat előre is kössz.
Sajnálom kedves, de rossz hírem van! A fogad valószínűleg gyökérkezelésre szorul. Ez azt jelenti, hogy a fogad gyökere körül kialakult egy gyulladt góc, amit csak úgy lehet megszüntetni, ha megnyitják a gyökércsatornát.( Fúró, és kis spirális eszköz segítségével.)
A feltárás után átöblítik a lukacskát egy nagyon rossz ízű folyadékkal, ami fertőtleníti a gyökércsatorát.Olyan íze van, mint a hipónak. Ezután majd néhány napig nyitva hagyják a lukat, hogy az így kialakított járaton át a gyulladt részek kiürülhessenek. Közben esetleg berendelhet a doki átöblítésre egyszer-kétszer.
Ilyenkor esetleg segíthet a gyógyulásban, ha időnként erősen megszívogatod a lukat, hogy a gyulladt rész mielőbb eltávozhasson.
Ha már lehúzódott a gyulladás, akkor először a gyökércsatornát tömi be a doki, aztán a következő látogatáson magát a foglukat is.
A gyökérkezelt fog néhány hónap, év múltán hajlamos lehet az elszineződésre, megszürkülésre, mivel ez már nem élő fognak számít. Vigyázni kell majd arra is, hogy ne törjön le, mert már kevésbé lesz rugalmas és ellenálló, mint egy élő fog.
Hidd el, már elég tapasztalt vagyok fogászati dolgokban.
Menj vissza mielőbb a dokihoz, és szólj, hogy fáj a fogad.
Szívből kívánok mielőbbi gyógyulást!!!!!!
Köszi szépen a választ.
Hát egy picit fosok.
Ez amúgy nagyon fájdalmas ?
fogorvos.
megfeleloen erzestelenitve a gyokerkezeles nem fajdalmas. amugy meg, amig nem faj en a helyedben varnék a gyokerkezelessel, lehet elmulik. ha meg jobban kezd fajni még lehet gyokerkezelni is.
egyebkent a "lyukacskák nyitvahagyása..átöblítés..szivogatás", ahogy az elso hozzaszolo irta nem elfogadott kezelesi modszer ma már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!