Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kinek rontott már el fogorvos...

Kinek rontott már el fogorvos fogat? És mi lett belőle?

Figyelt kérdés

Nekem kis tömés cseréjével indult, aztán rögtön begyulladt, aztán gyökérkezelés, aztán már lassan húzással fenyegetnek.

Az az érzésem, hogy kisebb baj lett volna, ha az elején nem engedem, hogy hozzányúljon.

2010. nov. 18. 19:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ragaszkodott hozzá, hogy egy évek óta tömött fogamat, amivel a világon semmi gond nem volt fehér tömésre cserélje amalgám helyett. Belementem, mert akkor még naiv voltam és gondoltam, biztos jót akar. De mára már rájöttem, hogy erre a világon semmi szükség nem volt (mint ahogy egy későbbi dokim tájékoztatott) csak a pénz hajtotta. A lényeg, hogy utána állandóan bajok voltak azzal a fogammal, időszakosan fájdogált végül néhány év múlva úgy begyulladt, hogy hónapokig gyökérkezelték, mire megszűnt benne a nyomás meg a fájdalom. Ha az a régi idióta nem basztatja meg azt a fogat, máig nem lenne vele semmi baj. A dokim is mondta, hogy baromság, hogy az amalgámtömés az ördögtől való: ha nincs vele gond, nem kell baszkurálni azt a fogat.
2010. nov. 19. 10:24
 12/12 Kyoro válasza:

Nekem is!

De legjobban most szenvedek, hála az iskola fogorvosomnak!

Kihúzatta a szemfogamat, ami szerintem még simán menthető lett volna.. A szájsebészeten húzatom a fogaimat kezdetek óta, mert ott megbízok az orvosokban. De az iskolafogorvos nem használ kesztyűt simán bevihetett nekem bármilyen fertőzést/bacit. Kihúzták a fogam most kedden, mehettem szerdán vissza mert a gyökérkezelt fogam ami hétfőn még tiszta volt belobbant illetve a frissen húzott fogam helye fájt. Kitisztították a sebet, de mivel szerdán nincs iskola fogorvos csütörtökig várnom kellett. Okké, kivette a gyógytömést és kitisztította. Estére egy lenti fogam is begyulladt aminek eddig semmi baja nem volt. Pénteken nem bírtam tovább sírva rohantam a fogklinikára. Ott küldözgettek röntgenre, meg nézték, de mondták hogy menthetetlen ki kell húzni. Azt mondták szuvas volt. 3 éve járok az iskolafogorvoshoz és folyton csak a gyökérkezelt fogamat kezeli le és elküld. Ha odafigyelt volna, hogy betömje a fogaimat, akkor nem történt volna meg ez a sok szörnyűség. És még most is fáj, gyanítom a csontban van már.. Nagyon fáj az állkapcsom, a csont, már enni is alig tudok. (Valaki nem tud tanácsot adni? Kamilla öblögetést is használok, fogkrémet is kenek az ínyre mert állítólag hatásos) Váltig állítom, hogy az iskolafogorvos a hibás! Mért dolgozik egyáltalán kesztyű nélkül? A héten váltok fogorvost, mert egyszerűen tűrhetetlen amit csinál. A szájsebészeten pénteken a csaj azt mondta, h gyomorzáródási problémák is okozhatják a rossz fogakat. Itthon anyum mondta, hogy 4 éves koromban kiderült, hogy nekem ilyen problémám is van. Erre van gyógymód? Előre is köszönöm!

2010. nov. 20. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!