Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Minden napos reggeli ínyvérzés...

Minden napos reggeli ínyvérzés? 17/F

Figyelt kérdés

- Mi válthatja ki?

- Mit lehet ellene tenni?

- Jelenthet-e valamit?

2010. nov. 18. 08:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

Vitaminhiány.

Igen, vitamint szedni.

Igen, vitaminhiányt jelent.

Hogy melyik vitamin, az most nem jut eszembe, de neten rákeresel, vagy valaki itt megmondja, vagy egy fogorvos megmondja.

2010. nov. 18. 08:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne fogorvoshoz fordulni. Lehet kapni különböző fogkrémeket, szájvizeket, ami kimondottan ilyen problémára van. Én ilyen foggélt használtam ínyvérzésre: [link] . Rosmann-ban kapható.
2010. nov. 18. 08:56
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
vannak kifejezetten fogínyvérzésre fogkrémek, ilyen pl. : a parodontax, próbáld ki ha nem múlik el menj el a fogorvoshoz
2010. nov. 18. 09:00
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Ez nem vitaminhiány, ez fogínygyulladás. Vitaminhiány miatt csak a fejlődő országokban szokott kialakulni fogínyvérzés, ha valakinek itt Magyarországon okozná ezt, az már régen rossz lenne.

Ha minden reggel vérzik, az már baj. Menj el fogorvoshoz, szedesd le a fogkövedet. Nem baj, ha te nem látod, mert gyakran íny alatt van.

Ja, és addig se kíméld az ínyedet, mosd körkörös mozdulatokkal, nem baj, ha vérzik. Ha elkezded kímélni és nem mosni, akkor csak jobban begyullad.

2010. nov. 18. 09:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

egyszerű C vitamin hiány, ha kevés gyümölcsöt eszel, esetleg cigizel is, biztosan az.

A Paradontax és a Lakalut fogkrém, kiváló ínyproblémák ellen és persze C vitamin:)

2010. nov. 18. 15:27
 6/15 anonim ***** válasza:
62%
Nem lehet vitaminhiány miatt ínyvérzés, értsétek már meg...
2010. nov. 18. 23:45
 7/15 anonim ***** válasza:
83%

"Gyakori, hogy az ínyvérzés önálló betegség, de vitaminhiány, sérülés- ha fogpiszkálóval megsértik az ínypapillát-, fogkő, lepedék is előidézheti. "

Google első találatából idézek már ennek az okosnak, aki szerint TUTI nem vitaminhiány... Hátha befejezi...

2010. nov. 19. 00:12
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Igen, előidézheti, de Magyarországon tudod kiknél? Hajléktalanoknál, alkoholistáknál, idős embereknél, anorexiásoknál. Kétlem, hogy a kérdező akármelyik kategóriába is beleesne. Ha gyümölcsöt nem is eszik egyáltalán, de napi 3x legalább étkezik, akkor már bőven megvan 60 mg C-vitamin.

De nekem tök mindegy, gondoljatok, amit akartok.

2010. nov. 19. 01:03
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Tök jó, ha máris megvan a napi 60 mg... Olyan ismerős ez, mire is jó a 60 mg... Óóó, hát akkor nem leszek SKORBUTOS, ha már ennyi megvan. Szupi. Lássuk csak, ismét gyorsan fellelhető idézet:

A minimálisan javasolt napi mennyiség C vi­taminból szigorúan 60 mg. Ez a különösen ala­csony dózis arra elég, hogy megelőzzük a skorbutot - ami a C vitamin hiánybetegsége, de kevés az egészség és a jó közérzet biztosítására. Ezt az alacsony dózist a II. világháború idején vezették be, hogy megelőzzék a katonák komoly hiánybe­tegségét. Azóta már tanulmányok százai mutat­ták be, hogy ha ezen a 60 mg-on felül jut a szer­vezet a vitaminhoz, úgy nagyon sok betegség tü­nete megelőzhető, kezelhető és csökkenthető.

Hiánytünetek:

•gyakori megfázás

•fertőzésekre való hajlam

•gyengeség

•ínygyulladás

•ígyvérzés

•...

No, hát reméljük, hogy akkor tényleg megnyugodtál, senki nem beszél hülyeségeket itt a kedves kérdezőnek.

2010. nov. 19. 07:02
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nem tudom, miért gondolod, hogy ha Magyarországon 3-szor étkezik valaki, akkor tuti megvan a C vitamin adagja. A főt ételekben nem sok marad meg. Ha a szendvicsekhez nem eszik zöldséget, akkor abban tulajdonképp 0 mg van. Ha cigizik, az is kárba vész, amit ESETLEG bejuttatott a szervezetébe. A ma boltokban kapható zöldségek, gyümölcsök C vitamin tartalma töredéke a 20 évvel ezelőtti mennyiségnek. Számtalan kutatás van ezügyben, ezért próbálják az embereket rábeszélni a vitaminpótlásra.

Egyébként én magam nem eszek zöldséget, gyümölcsöt EGYÁLTALÁN, cigizek (napi 10 szál), átalogos napi kajám: reggeli: tea, csokis keksz. Ebéd: tészta + hús (pl. tokány, spagetti...), vacsora: szendvics, azaz pékáru, vaj, felvágott, sajt. Légyszi mutass rá a C vitamin beviteli helyekre a kajámban.

Diplomás, többgyerekes vagyok, nem hajléktalan. De attól még -csakúgy, mint több millióan itt- helytelenül étkezem. Ehhez nem kell Afrikában élni, ez egy átlag mai ember szerintem, ami én vagyok.

A gyerekeimnek minden nap adok gyümölcsöt (próbálok), de mivel rajtunk nem látják a példát, igy jó eséllyel ők se fognak gyümölcsöt enni felnőtt korukban.

2010. nov. 19. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!