Levált az elülső fogamból egy darab, ez hogy lehet?
Figyelt kérdés
Egy éjszaka alatt történt, végig simítottam a fogaim aztán a nyelvemen maradt az elülső fogam sarka, de úgy hogy a fele megmaradt, mintha kátyús lenne. Reggel-este fogat mosok, cukros löttyöt és kólát havi szinten iszok meg 1 üveggel, calcium tablettát veszek be 2 naponta, nem cigizek, nem teszem ki nagy erőnek és nem is vertem be sehova, akkor hogy lehet ez? Mivel erősítsem ennél jobban?2010. nov. 15. 10:05
1/4 anonim válasza:
Helló,
nem lehet, hogy nagyon erősen sikálod a fogadat és szinte késél vékonyságúra políroztad az évek folyamán? Sajnos én ezt tettem a sajátommal. Nekem is letörött egy pici darab az egyik metszőfogamból 33 éves koromban, pedig, akárcsak te, alig iszok cukros savas löttyöket.
2/4 A kérdező kommentje:
Most hogy így mondod megvizsgáltam, de nem olyan vékony, habár nem tudom mennyire normális az 1mm, de akkor sem alvás közben kellene lejönnie hanem egy jó rágós bacon marcangolása közben :D
2010. nov. 15. 13:56
3/4 anonim válasza:
Nagyon sok az öröklött tényező... Millió és egy oka van a szuvasodásnak, a fogzománc elváltozásainak.
A fogak romlásának, ha hajlamos vágy rá, semmi köze ahhoz, hogy hányféleképpen akarod rendben tartani. Az persze jó, hogyha mindent megteszel a fogaid épsége érdekében, de tudomásul kell venni, hogy a fogaink önálló életet élnek. Ha romlani akar, romlik. Ezek már csak ilyenek :-)
Üdv, HajDoktor
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm HajDoktor, hogy őszinte legyek, 51%ban hasonlítok anyumra, akinek voltak is ilyen gondjai, úgyhogy akkor valószínű genetikában találjuk meg a választ.
2010. nov. 15. 14:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!