Gyökérkezelés után újra fáj?
Figyelt kérdés
Sziasztok lassan fél éve már, hogy gyökérkezelték a fogam. Pár napja újra el kezdett fájni, de annyira, gyógyszert kell bevennem. Élesen fáj, a fejem is már, nem is tudok enni azon az oldalon. Az arcom nincs bedagadva, sem az ínyem. Szerintem maradt bent egy ideg, vagy nem tudom. De nagyon fáj. Az orvosom két hét múlva tud fogadni, magánba nincs anyagi lehetőségem elmenni. A gyökérkezelt fogat meg lehet menteni? Vagy újra gyökérkezelik?márc. 24. 22:15
1/5 anonim 

válasza:

Mielott visszamesz hozza, csinaltass egy rontgent, vagy cbct t, lehessen latni mi a gond a gyokernel, ne meg utana kuldjon el vizsgalatra.
2/5 anonim 

válasza:

Nem hetekkel korábbi állapotot kell látni a dokinak, hanem akkorit, amikor kezelni akarja, úgyhogy nem kell előre röntgenre rohangálni.
3/5 anonim 

válasza:

Ha nem mikroszkóppal gyökérkezelnek egy örlőfogat, akkor ez sokszor előfordul. Gondolom nem sikerült teljesen feltárni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos kérték a beutaló sorszámát a röntgen időpontnál, ezért először mindenképp a fogorvoshoz kell mennem, aki majd ad beutalót. Nem mikroszkópos eljárás volt, az van állami ellátás keretein belül?
márc. 25. 08:44
5/5 anonim 

válasza:

A SOTE Konzerváló Fogászati Klinikán képesek olyan kezelést, biztos máshol is létezik ilyen opció. De nem tudom hol, endodontológus kéne, hogy megnézze a fogadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!