Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogtömés után fájhat az...

Fogtömés után fájhat az állkapcsom? Ezek normális tünetek?

Figyelt kérdés

Tegnap délelőtt tömték be az egyik fogamat, annyit mondott az orvos, hogy alá volt szuvasodva, kaptam érzéstelenítőt, de így is kicsit érzékeny volt, amikor fúrta.

Most fáj a csontom azon az oldalon az állkapocsnál, szerintem nem is a fogam fáj, hanem nyomásra érzékeny a csont azon az oldalon. Talán minimálisan kicsit meg is van duzzadva az arcom, de tényleg csak minimálisan látható, szinte alig.

Fájdalomcsillapítót nem vettem be, annyira azért nem durva a helyzet, vagy lehet kellene, mert az gyulladáscsökkentő is?

Mivel tudnám a regenerációt elősegíteni? Vagy ha így fáj tömés után, akkor ez a fog kuka?

ma 08:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen fájhat, érezheted pár napig. Meggyötörték ott.
ma 09:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Hogyne. Sőt ha nagyon nagy a tömés, akkor később is okozhat enyhe tüneteket.
ma 09:27
 3/4 A kérdező kommentje:

Ohh, hát okés, köszönöm, akkor türelmes leszek. És a kicsi duzzanat is normális lehet? de tényleg alig lásztik amúgy.

Sajnos volt egy több hónapig tartó betegségem, ami miatt nem tudtam orvoshoz fordulni korábban, egyébként a többi fogam oké, csak ezzel volt gond, hát remélem megnyugszik majd idővel ez az egy is.

ma 09:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha majdnem eléri a pulpát, akkor bármikor benne van, hogy panaszt okoz olyan esetben ha megfázol vagy torokgyulladásod van. De ezek enyhe panaszok szoktak lenni. Nem arcduzzanat meg hasonlók.
ma 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!