Melyik fogszabályzót éri meg leginkább feltetetni?
Arra gondolok, hogy melyik a leggyorsabb, leghatékonyabb. Tényleg igaz, hogy a porcelános a legjobb, "legesztétikusabb", legkevésbé fájdalmas?
Köszönöm a válaszokat, és tapasztalatokat is szívesen fogadok :)
Ezt igazából a fogorvos tudja eldönteni,hogy neked mi a jobb... Az viszont bizos,hogy a porcelán nem a legjobb, nem fájdalommentesebb, max esztétikusabb,de ennyi.Az én fogorvosom szerint botrányosan rossz, főleg annak akinek gyengébbek a fogai, vagy a fogzománca, vagy ilyesmi...könnyen tönkreteszi az anyaga miatt.
Nekem a fogorvosom már az elején elmondta,hogy kizárt dolog,hogy nekem esztétikus legyen a számban, mivel keresztharapásom volt. A porcelán meg a rossz harapás miatt lekoptatta volna a fogam alját és az nem olyan hű de jó.
Mondjuk én nem is akartam másmilyent,csak fémet=)
Ja a fájdalomra visszatérve... ez nem a fogszabályozótól függ,hanem a fájdalomküszöbödtől és a tűréshatártól=)
Nekem ugye a sima fém szerkezet van a számban, a fogaim nagyon kuszák voltak, 4 fogamat kellett húzni, cefet állapot volt, de soha egy percig sem éreztem elviselhetetlen fájdalmat, amitől enni nem tudtam volna akár mit, pedig a doki mindig óvaintett a szilárd dolgoktól az állítás után, de nekem soha nem volt semmi bajom, pedig cibálta a fogaimat mindig. Júniusban tette fel, most novemberben már olyan a fogsorom mint egy filmsztárnak=)
A fémmel jobban lehet dolgozni -nekem legalábbis ezt mondta a fogorvosom- jobban lehet húzni, nem kell attól tartani, hogy elpattan a brackett.
Az esztétikust talán ezért érzik kevésbé fájdalmasnak, hiszen nem lehet úgy "megaktiválni", ergo nem feszülnek meg annyira a fogak.
De olyan nincs, hogy azzal kevésbé fáj, hiszen a brackettek anyaga (fém, porcelán, műanyag, zafír) semmit nem befolyásol.
És ez nagyban függ a Te fogaidtól is, hogy mennyire érzékenyek. Nekem igazából soha nem volt komoly fájdalmam, pedig fém van, és néha rendesen összegumizza, drótozza a fogdokim:)
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!