Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kerámia vagy fém-kerámia...

Kerámia vagy fém-kerámia koronánál ha látszódik a fognyaknál egy fekete ív, van lehetőség azt valahogyan eltüntetni? Esztétikailag mit lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés

Nekem egyetlen fogamon van korona, mert traumás fog volt, és gyökérkezelni kellett.

Viszont a gyökérkezelés után a szép, fehér fogam korom feketére színeződött. :(

Emiatt tettek rá egy koronát, de sajnos a fogínyem lejjebb csúszott, emiatt látszódik az a fekete csík, ami a korona alatti fog színe.

Maga a korona nem fém vázú, szóval nem amiatt fekete, hanem az eredeti fog színeződött el, & az látszódik a fognyaknál.

Engem nagyon zavar, mert nem esztétikus. Nem is nagyon merek így szélesebben mosolyogni.

A fogorvos szerint nem lehet vele mit kezdeni.

Ha valakinek volt hasonló problémája, & sikerült megoldani, nagyon örülnék megoldási ötleteknek!

Köszönöm szépen!:)

febr. 17. 13:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Meg kell szüntetni azt az okot ami miatt a fogínyed lejjebb ment. Ez lehet gyulladás, tasak..stb. Ha meg minden rendben van akkor másik korona és probléma megoldva.
febr. 17. 14:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

A fogíny sajnos ilyen mindenhol.

Nem tudják az okot.

Viszont a többi fog szép, & nagyon elüt az a fekete ív a koronás fognyaknál.

Valószínűleg, ha másik koronát csinálnának, azzal is u.ez lenne a helyzet.

Esetleg arra gondoltam, hogy az alatta lévő, feketére festődött fogat lehetne-e fehéríteni..

Eddig akiket kérdeztem pl. szakmai téren, azt mondták, nem.

Azért érdeklődöm itt, hátha valaki járt már eredménnyel ilyen problema eseten.:)

febr. 17. 16:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!