Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hány nap alatt bújt ki a...

Hány nap alatt bújt ki a bölcsességfogatok?

Figyelt kérdés

Éjjel kezdett fájni az ínyem, az arcom bal oldalára kihatott a sugárzás, és egyre nagyobb a duzzanat az ínyemen. Nem fáj eszeveszettül, de húzódik, ha tapogatom, akkor erősebben fáj, és a mandulám környékén is érzek valamiféle fájdalmat nyeléskor. Sajnos csak jövöhét hétfőre kaptam időpontot.

Lehet, hogy 1-2 nap alatt előbújik a fog?

2010. nov. 8. 13:22
 1/9 anonim ***** válasza:

ne reménykedj. a bölcsességfog alattomos. picit nő, aztán elkussol, és majd pár hónap múlva újból hallatt magáról.

nekem az egész hétvégémet tönkretette, de most megszívta, mert holnap 2-re megyek a dokihoz! juppí :D

2010. nov. 8. 13:29
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem egy évig tartott, de csak 2-3 havonta fájt.

Vegyél Dentinoxot patikában, az jó.

2010. nov. 8. 13:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor nem reménykedem:)

Nem tudom, a doki mit tud csinálni vele, ha még nem nőtt ki?!Esetleg ad rá valami gyógyszert?

2010. nov. 8. 13:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Több évig is nőhet, de nem folyamatosan. A doki meg szerintem csinál egy röntgent, és ha nem jó irányban nő, akkor szájsebészeten kiműtik:S
2010. nov. 8. 13:40
 5/9 A kérdező kommentje:

Akkor nem valami jók a kilátások:S

Na majd a doki megmondja..:)

2010. nov. 8. 13:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem pár hónapig tartott. Időközönként fájdogált,és egy alkalommal dagadt fel az arcom. A dokim azt mondta, hogy masszírozzam fogkefével a fogínyt, ez segíti, hogy könnyebben előbújjon. Ha nem tudja átszakítani a fogínyed, akkor esetleg picit megvágják az ínyt. Eltávolítani általában akkor szükséges, ha nem tud előretörni vagy nyomja az egész előtteálló fogsort,illetve többszöri gyulladás esetén. Mindenesetre fordíts különös figyelmet rá fogmosáskor, nehogy kórokozók kerüljenek az ínybe, és begyulladjon!
2010. nov. 8. 14:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor is fáj, ha nincs helye, mert sűrű a fogsor, tehát teljes. Én közel vagyok az 50-hez és még nem bújt ki. A férjemnek pedig sebészileg távolították el.
2010. nov. 8. 20:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez tök változó, nem lehet általánosítani sehogy sem!

A rendezett fogsor sem jelent semmit,ha többnek nincs helye stb.

Nekem feltették a fogszabályozót, kihúztak 4 fogamat.

Rá egy két hétre fogmosáskor éreztem,hogy kinőtt egy csücsök.Másnap estére kint volt az egész bölcsességfog teteje, kb egy hétre rá már teljesen kinőtt.

A másik oldalon rá 1 hónapra éreztem evés közben,hogy csípi az ínyemet, odanyúltam és éreztem,hogy már áttörte az ínyemet, 1 hétre rá az is kinőtt, teljes fájdalom nélkül. A doki jobban meglepődött mint én=)

A párom viszont már túl van a fogszabályozáson, elég hézagosak a fogai és még is majd meghal a fájdalomtól...

Tehát ez iylen, kinek így kinek úgy!

2010. nov. 9. 11:06
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Remélem nem fog hónapokig tartani, mert már ma is jobban fáj mint tegnap, és már a mandulám is begyulladt, legalábbis nyeléskor úgy érzem.

2010. nov. 9. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!