Érdemes rákölteni egy millió forintot a fogamra magánellátásban, vagy inkább az állami ellátásra várni?
Figyelt kérdés
Lényegében körülbelül 5-6 tömésre lenne szükségem (magánban ez 6*25.000 Ft), valamint legalább 2 korona felülre (Ez legalább 200K). Az alsó fogsornál pedig a csontritkulás miatt enyhén megkezdődött az íny visszahúzódása, így oda implantátumot javasoltak, de lehet, hogy ez már egy millió forintnál is többe kerülne. Állami ellátásban ezt biztosan nem csinálnák meg, de kíváncsi lennék a véleményetekre. Ti mit választanátok?ma 09:20
1/2 anonim válasza:
Csontritkulásnál az implantátum éppen nem javasolt, legfeljebb csontpótlással, amit -azt hiszem- csípőcsontból vesznek ki.
Én megcsináltattam államiban -nagyon jó orvosom volt- és kivehető részleges fogpótlást kértem. Ez az én ötletem volt, lehetett volna fix hidat, de annak több hátrányát láttam, mint előnyét. A pótlásom keskeny fémpánton van, nem az a torokbanyúló rózsaszín protézis, 8 éves, és azóta is max. meg vagyok vele elégedve. Most az egyik fogam vacakol, ha kihúzzák, a fémvázra tesznek egy fogat és kész. Nem kell leszedni az egész, mlliós fogművet, és újat csinálni helyette.
2/2 anonim válasza:
Nem érdemes rákölteni. Mi van, ha holnap elcsap egy villamos? Akkor csak kidobott pénz volt az egész. Mondjuk nekem ez sok pénz lenne. Aki a mellényzsebében hord ennyit, annak megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!