Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A magándoki miért csak egyetle...

A magándoki miért csak egyetlen megoldást javasolt nekem fogpótlásra? A férjem szerint lehúzásból. Igaz ez?

Figyelt kérdés
Az egyik oldali felső fogsoromat érinti. Van egy szemfogam, amit most gyökérkezel,mert töméssel együtt letört belőle, mellette egy egytagú porcelán korona egy alatta egyébként kissé problémás foggal(gyökércsúcson gyulladás), mellette hiányzik 2 fog és leghátul van még 1 fogam. Na most ő azt mondja, hogy ahhoz, hogy oda egy híd kerülhessen, meg kell menteni ezt a szemfogat, kihúzni a problémásat és beültetni a helyére egy újat, utána lehet egy pótlást csinálni. Ezt értem is, de elvileg lehetne oda ragasztott pótlás is fogtechnikus által. Oké, biztos esztétikusabb a fogorvos által javasolt, de miért nem említette ezt a lehetőséget egyáltalán?

tegnap 16:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A fogorvosod egy tartós és biztonságos megoldást javasolt. Ezt a megoldást valószínűleg azért nem említette, mert nem tartja elég stabilnak, később még gond lehet vele.
tegnap 16:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Árat mondjuk nem is mondott, mert azt mondtam, egyelőre ez a szemfogam legyen meg, eddig is elvoltam így ennyi foggal, még kibírom. Persze ha leesne mellőle a korona, vagy olyan szinten begyulladna, hogy ki kell húzni, akkor nyilván rá lennék kényszerítve. Vidéken mennyibe kerülhet ez alaphangon? Tehát egy beültettet fog, meg egy ilyen fél híd? Viszonyításként most alkalmanként egy 20-as a gyökérkezelés.
tegnap 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!