Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogpótlásra készülök, vagyis...

Fogpótlásra készülök, vagyis elsősorban egy konzultációra. A helyzetem a következő, sajnos már vannak hiányzó fogaim. Milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés

(1)Felső fogsorból a jobb kisőrlő fogam, ezt még gyerekkoromban távolították el, így sajnos már az előtte lévő fogaim kezdtek hátrébb vándorolni, nem tudom ebben az esetben mi lehet a megfelelő eljárás? Ahogy néztem oda már nem igazán fér be egy implantátum.

(2) Az alsó fogsorom kicsit komplikáltabb. Bal oldalon szintén a kisőrlő fogam hiányzik, mellette a nagyőrlő tömött, viszont mikor cseréltettem benne a tömést kb. 2 hónapja, a fogorvos azt mondta, kicsit mozog ez a fogam, gondolom a túlterhelés miatt is. Az lenne a kérdésem itt, hogy ide hogyan készíthető fogpótlás, esetleg hidas megoldás is lehetséges?

(3) Illetve az alsó fogsoromból jobb oldalon mindkét őrlő fogam hiányzik, itt milyen fogpótlási megoldás lehetséges? Illetve mindkét fogat érdemes pótoltatni?

Érdekelne bármilyen tapasztalat, bármi információ!

Előre is köszönöm a segítséget!

dec. 29. 18:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt konkrétan csak és kizárólag a fogorvos fogja tudni megválaszolni
dec. 29. 18:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Látatlanban nem lehet jó választ adni erre, mert:

1) Sok minden függ maradék fogaid állapotától (meg az egyéb szájüregi és általános státuszodtól).

2) Hiába mond itt bárki bármit, ha a fogorvosod mást mond, vagy nem vállalja. Majd azt mondod neki, hogy az interneten megígérték neked?

dec. 29. 19:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, pláne hogy amúgy is mész konzultációra, teljesen irreleváns, hogy bárkinek milyen tapasztalata van. Szakmai szempontból, amit leírtál, az kb olyan, mintha arról kérdeznék, hogy építkezni szeretnék, most vettem egy 600 nm-es telket, és mit és hogyan építhetek rá, de sem azt nem tudjuk, hogy milyen jellegű területnek számít, sem a település építési szabályzatát, sem a talaj minőségét, sem az utcaképet. Annak van a legkevesebb értelme, hogy elkezdünk itt tippmixelni, hiszen ha valami lényegtelen, az az , hogy te laikusként mit látsz, vagy mit nem. Például tegyük fel, hogy valaki beírja, hogy ja hát ő is azt hitte, hogy nem lehet implantálni, de aztán mégis lehetett. Majd reménykedve elindulsz a rendelőbe, ahol ránézésre tegyük fel éppen hogy tényleg van hely, de a röntgen után kiderül, hogy a csontkínálat teljesen elégtelen egy implanthoz, a csontpótlásnak is vannak limitjei, nem csak financiálisan. Erre rájön az is, hogy a fogorvosi rendelő nem jeruzsálemi piac, nincs olyan, hogy "lesz egy...". Az orvos a saját tudását és tapasztalatát fogja belerakni a te esetedbe, ami egyáltalán nem egyenlő más rendelő tudásával és tapasztalatával. Hiába mondja azt valaki, hogy van hely implantnak, ha az első rendelőbe betérve az orvos nem foglalkozik implantálással. Vagy tegyük fel, hogy úgy lenne hely implantnak, hogy előtte fogszabályzóval helyet gyártanak: ehhez fogszabályzó orvos kell mindjárt, tehát megint csak nem minden rendelő foglalkozik ilyesmivel, de még minden fogszabályzós sem, hiszen nem kötelező. Érted, mi a gond a kérdéseddel? Nem fogunk tudni minden létező opciót leírni és nyilván nem is segít rajtad az, hogy felsorolunk mondjuk 18 különböző lehetőséget, ugyanott fogsz tartani, mint mielőtt feltetted a kérdést: konzultációnál fog majd kiderülni.
tegnapelőtt 09:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!