Fogpótlásra készülök, vagyis elsősorban egy konzultációra. A helyzetem a következő, sajnos már vannak hiányzó fogaim. Milyen lehetőségeim vannak?
(1)Felső fogsorból a jobb kisőrlő fogam, ezt még gyerekkoromban távolították el, így sajnos már az előtte lévő fogaim kezdtek hátrébb vándorolni, nem tudom ebben az esetben mi lehet a megfelelő eljárás? Ahogy néztem oda már nem igazán fér be egy implantátum.
(2) Az alsó fogsorom kicsit komplikáltabb. Bal oldalon szintén a kisőrlő fogam hiányzik, mellette a nagyőrlő tömött, viszont mikor cseréltettem benne a tömést kb. 2 hónapja, a fogorvos azt mondta, kicsit mozog ez a fogam, gondolom a túlterhelés miatt is. Az lenne a kérdésem itt, hogy ide hogyan készíthető fogpótlás, esetleg hidas megoldás is lehetséges?
(3) Illetve az alsó fogsoromból jobb oldalon mindkét őrlő fogam hiányzik, itt milyen fogpótlási megoldás lehetséges? Illetve mindkét fogat érdemes pótoltatni?
Érdekelne bármilyen tapasztalat, bármi információ!
Előre is köszönöm a segítséget!
Látatlanban nem lehet jó választ adni erre, mert:
1) Sok minden függ maradék fogaid állapotától (meg az egyéb szájüregi és általános státuszodtól).
2) Hiába mond itt bárki bármit, ha a fogorvosod mást mond, vagy nem vállalja. Majd azt mondod neki, hogy az interneten megígérték neked?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!