Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Csak barázdaelszíneződés?

Csak barázdaelszíneződés?

Figyelt kérdés
Szeptemberben voltam fogászaton egy foltot megmutatni a fogamon. Akkor azt mondta a fogorvos hogy csak elszíneződés és a többi fogamat is megnézte. Viszont karácsony előtt néztem a fogaim és a hátsó örlőfogaimon barnás csíkok vannak a barázdákban. Valamint az egyik rágófogamban vékony feketés csík van. Ez is csak elszíneződés vagy már szuvasodás? Január végén megyek fogorvoshoz csak kérlek valaki nyugtasson meg.

jan. 2. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elindult a folyamat, de no para, amíg nem lukad.

Simán egy barázdazárással meg fogja oldani ha kell, de az is lehet ajánl egy zománc erősítőt.

jan. 2. 16:12
 2/9 A kérdező kommentje:
és akkor nem kell tömni a fogat vagy fúrni?
jan. 2. 16:16
 3/9 A kérdező kommentje:
valamint akkor már szuvasodás van vagy csak ártalmatlan elszineződés
jan. 2. 16:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Szuvasidás akkor van, ha luk is van.

Fogorvos úgy nézi meg, hogy egy fém kampós eszközt végighúz a fog tetején, ha beleakad, akkor már lukad.

Nem tudom, hogy otthon jó ötlet e magadnak ellenőrizni.

Épp, hogy a tetejét csiszolja, és tömést rak rá, hogy ne szuvasodjon tovább.

Fogbélig biztos, hogy nem fog fúrni.

jan. 2. 16:25
 5/9 A kérdező kommentje:
és az féj vagy kell érzéstelenítő hozzá?
jan. 2. 16:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem már mindenhez adnak 😄

Nem fáj.

Nekem fogkő miatt csiszoltak az íny mellett, kellemetlen és hideg volt, de nem fájt. Szerintem ez ugyanolyan lehet.

Amúgy kérhetsz lidokaint.

jan. 2. 17:10
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat valószínüleg 3 hónap alatt nem lyukadt ki, de január végén mindenképp elmegyek fogorvoshoz
jan. 2. 17:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon régen van olyan fogam, amiben van egy kis fekete csík vagy pötty. Már azóta több fogorvosnál jártam, volt röntgen is, sok másik fogamat tömtek. Erre sosem mondott semmit egyikük sem és látszólag nem is romlott semmit vagy 10 éve, ugyanúgy néz ki kívülről+a röntgenen se látták szuvasnak. Szóval van ilyen is. P
jan. 2. 22:14
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm valszeg ez is ilyen. Mikor legutoljára voltam már ott volt a csík de nem mondott semmit rá.
tegnapelőtt 07:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!