Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan érttessem meg anyával?

Hogyan érttessem meg anyával?

Figyelt kérdés

Fogszabályzót szeretnék, mert csúnyák a fogaim, össze vissza állnak. Mosolyogni egyáltalán nem szoktam, szégyellem nagyon.

Anyukámnak mondtam már százszor, de nem egyezik bele. Akár a zsebpénzemből is kifizetném, sztks sima fém is jó lenne. Államilag támogatott, olcsóbb lenne. 16 éves lány vagyok, és egyedül amúgy se tudok menni, mert Pesten van legközelebb de az is 1 óra innen és anya nem engedne el.

Nem akarom megvárni a 18at, mert amúgy utána is ígyis-úgyis megcsináltatnám, csak akkor már nem támogatja a tb. Azt kéne megértenie, hogy nem mindegy hogy hol, mikor és mennyiért. Ez nem egy tetoválás vagy vmi ilyesmi amit megbánnék. De már nem tudom mivel érveljek és hogy érttessem meg vele.

Apukámra nem számíthatok, ő beszari, nem meri kimondani a véleményét és nem tesz semmit. Tart anyától is, nem képes egyedül tenni semmit.

Mit csináljak?

jan. 1. 19:59
 1/5 A kérdező kommentje:

Ja és az iskolában az iskolafogorvos egy cs.cska, semmi papírt nem ad, ordibál a diákokkal, beszólogat.

És azt talán elfelejtettem írni, hogy a tesómnak 16 évvel ezelőtt volt, de akkor még csak fém sínt ragasztottak be utána, nem kapott éjszakait, ezért visszarendeződött neki. Majd megcsináltatta megint magánban, de később kijöttek a bölcsességfogai, és amiatt torlódott el. Azokat én ki fogom műttetni majd. Azzal érvel, hogy "nem ér semmit, úgyis visszaáll, szerinte jól van ez így". Meg a mamának már fiatal felnőtt kora óta műfogsora van, sokat szenvedett inplantátumokkal, mert nem vigyázott a fogaira. Anya fogai sincsenek teljesen rendben azért. És ez is elveszi a kedvét, mert sokat szenvednek a fogorvosnál. A rendes fogorvoshoz időpontért is könyörögni kell hónapokig, mert úgy van a rendelés, amikor nekem suli van és telefonálni is csak akkor lehet. Már oda is titokban járok.

jan. 1. 20:08
 2/5 anonim válasza:
100%

Őszintén a tb talán a legerősebb érv, megspórolhatsz magadnak pár százast. Annyit tudok hozzátenni, hogy a fogszabinak nem csak esztétikai céljai vannak. Egy rossz okklúzió hosszútávon károsíthatja a TM ízületedet, vagy akár elkophatnak, sérülhetnek a fogaid, egy torlódás ráadás a megfelelő tisztítást is nehezíti (nyilván mindez a helyzet kérdése, ilyenkor nem ártana egy végzett fogorvos, aki nem csak az általános hanem a te esetedről is tud beszélni). Az esztétikának emellett van kihatása a pszichére is, ahogy azt tapasztalhatod is, ezt mindenképp ki akartam még emelni.

Én lehet első körben megpróbálnám meggyőzni, hogy csak egy állapotfelmérésre menjetek el, tapasztaltabb kollegák biztos bővebben is tudnak tájékoztatni titeket. Budapesten a szentkirályi utca 47et tudom ajánlani maximálisan :)

jan. 1. 22:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Mélyharapásom van, és már most ugrál az állkapcsom, rágás közben hatalmasakat roppan, és van, hogy beakad, és akkor nem tudom rendesen kinyitni a számat. Max kb. félig.
jan. 1. 23:42
 4/5 anonim ***** válasza:
72%
Háziorvostól, vagy iskolaorvostól kérj beutalót a fogszabályzó szakrendelésre. Aztán próbáld magadnak, vagy apuddal intézni az időpontot.
tegnapelőtt 00:33
 5/5 anonim ***** válasza:
43%
Az az igazság, hogy ha anya eldöntötte, hogy nem, akkor ha az ország legkiválóbb szaktekintélyei is rázzák őt, hogy de egészségügyi okai vannak, amiért kellene neked, anya akkor sem fogja kifizetni. Nem tudom, hogy győzd meg anyát, nem ismerem, de nyilván, ha a saját fogazatára igénytelen, meg a kis világában eldöntötte, hogy felesleges, akkor nincs mivel győzködni. Meg amúgy sem tudom, hogy vad idegeneknek honnan kellene tudni, hogy anyára mi hat, az is lehet, hogy anya egy végtelen egyszerű nő, aki strasszos pillukák építgetéséből keresi kenyerét, egy ilyen semmirekellőtől nyilván sokat nem kell várni, de nem tudhatom, mert nem ismerem anyát. Te ismered.
tegnapelőtt 08:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!