Olyan létezhet, hogy bebeszélem magamnak a fogfájdalmat?
Figyelt kérdés
Tudni kell rólam, amióta begyulladt és kihúzták a fogamat, nagyon féltem őket és szinte rá vagyok parázva.
Azóta rendszeresen járok fogorvoshoz (fél évente és betömött minden rossz fogamat). 2 hónapja is voltam ellenőrzésen, mondta hogy minden rendben.
Ugyanakkor rendszeresen érzem, hogy sajognak a fogaim. Hol egyik, hol másik. Rákérdeztem a fogorvosnál, azt mondta ilyenről még nem hallott és szerinte minden rendben van a fogakkal. Nagyon félek, hogy valamelyik esetleg megint begyullad és húzni kell. Rá vagyok stresszelve.. ez okozhat ilyen tüneteket?
Olyan is volt, mielőtt elutaztunk ugyanígy féltem tőle. Megérkeztünk, megnyugodtam, nem foglalkoztam vele akkor pedig nem éreztem semmit..
tegnap 16:54
2/7 anonim válasza:
Nem szoktad csikorgatni? A ráparázás is sok mindent okozhat, érdemes vele szakemberhez menni. A fogcsikorgatás viszont igazi fájdalmat is tud okozni.
tegnap 16:57
3/7 A kérdező kommentje:
Nem szoktam - ha csak álmomban nem, de erről nem tudok. Azért is érdekes, mert reggep felkelek, nem érzem, majd rágondolok és elkezdenek sajogni
tegnap 17:01
4/7 A kérdező kommentje:
Fogorvoshoz se akarok folyamatosan ezzel futkosni, egyrészt már a múltkor is szinte hülyének nézett emiatt, másrészt azért nem olcsó mulatság.. azzal nyugtatom magam, ha két hónapja voltam és azt mondta rendben vannak, csak nem lehet baj..
tegnap 17:04
5/7 anonim válasza:
Biztos, hogy nyugodj meg. Ha éjszakai fogcsikorgatás lenne a dolog mögött, annak is jobbat tesz, ha megnyugszol és szakemberrel kezelitek a szorongásaidat.
tegnap 17:12
6/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Igyekszek arra gondolni, ha fél évente fogorvoshoz járok és napi 2x mosok fogat + szájvíz, akkor ha valami baj is van, az időben észrevehető.
tegnap 17:34
7/7 anonim válasza:
Ami még tud fogfájást okozni (ha már kizárunk mindent, ami nem a mentális része) az a temporalis izom begörcsölése.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!