Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Olyan létezhet, hogy bebeszéle...

Olyan létezhet, hogy bebeszélem magamnak a fogfájdalmat?

Figyelt kérdés

Tudni kell rólam, amióta begyulladt és kihúzták a fogamat, nagyon féltem őket és szinte rá vagyok parázva.

Azóta rendszeresen járok fogorvoshoz (fél évente és betömött minden rossz fogamat). 2 hónapja is voltam ellenőrzésen, mondta hogy minden rendben.

Ugyanakkor rendszeresen érzem, hogy sajognak a fogaim. Hol egyik, hol másik. Rákérdeztem a fogorvosnál, azt mondta ilyenről még nem hallott és szerinte minden rendben van a fogakkal. Nagyon félek, hogy valamelyik esetleg megint begyullad és húzni kell. Rá vagyok stresszelve.. ez okozhat ilyen tüneteket?

tegnap 16:53
 1/7 A kérdező kommentje:
Olyan is volt, mielőtt elutaztunk ugyanígy féltem tőle. Megérkeztünk, megnyugodtam, nem foglalkoztam vele akkor pedig nem éreztem semmit..
tegnap 16:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem szoktad csikorgatni? A ráparázás is sok mindent okozhat, érdemes vele szakemberhez menni. A fogcsikorgatás viszont igazi fájdalmat is tud okozni.
tegnap 16:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem szoktam - ha csak álmomban nem, de erről nem tudok. Azért is érdekes, mert reggep felkelek, nem érzem, majd rágondolok és elkezdenek sajogni
tegnap 17:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Fogorvoshoz se akarok folyamatosan ezzel futkosni, egyrészt már a múltkor is szinte hülyének nézett emiatt, másrészt azért nem olcsó mulatság.. azzal nyugtatom magam, ha két hónapja voltam és azt mondta rendben vannak, csak nem lehet baj..
tegnap 17:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nyugodj meg. Ha éjszakai fogcsikorgatás lenne a dolog mögött, annak is jobbat tesz, ha megnyugszol és szakemberrel kezelitek a szorongásaidat.
tegnap 17:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Igyekszek arra gondolni, ha fél évente fogorvoshoz járok és napi 2x mosok fogat + szájvíz, akkor ha valami baj is van, az időben észrevehető.
tegnap 17:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ami még tud fogfájást okozni (ha már kizárunk mindent, ami nem a mentális része) az a temporalis izom begörcsölése.

[link]

Ezeket a pontokat nyomkodd végig, ha valahol érzékeny vagy fáj, akkor ott nyomkodd/masszírozd tovább. A stressz miatt ez az izom simán begörcsöl.

tegnap 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!