Gyökércsúcs rezekció után fél évvel duzzanat az ínyen, mi lehet?
Tudom, fogorvos, megyek is.
De addig is, mi lehet? Fél évig semmi panaszom se volt, az ellenőrző röntgenen sikeresnek ítélték a beavatkozást.
Húzódik ez a fogam alatt az ínyem és egy kemény dudor (nem látható csak tapintható) van ott.
#1 hát az faca. De fél év után? Ilyenkor tudnak még valamit csinálni? Vagy csak húzás?
Lassan jobb lesz, ha az ember nem jár fogorvoshoz, mert eddig akármelyik fogamat kezdték el megmenti jó sok pénzért, húzás lett a vége.
Szerintem ciszta. Újranőtt. Én ezért nem mentem vissza a rezekcióra. Nekem kifúrta a koronát (baleset miatt korona van azon a fogon). Pár napig nyitva volt,kitisztult. Utána meg betömte.
Évek óta nincs vele problémám.
nem kell fizetni menj el újra rezekcióra kéri a garanciát és újra kiszedik a maradék cisztát gondolom hogy újra nőtt.
a gyökérkezeléseket nagyon sokszor el szokták baszni vagy túl tömik vagy kevésbé tömik és akkor marad benne pár baktérium akkor az újra
elszaporodik és újraindítja a gyulladást ezért van ami szintén nem olcsó a mikroszkópos gyökér kezelés.
Implantátumokkal nem volt bajid ?!
#6 A rendelő oldalán nagyon furfangosan azt írja, hogy a rezekcióra nincs garancia. :D
Érdekes, az implantokkal sosem volt bajom. Lehet, hogy ezentúl érdemes lenne húzatnom gyökérkezelések helyett, mert egyet sem tudtak tartósra megcsinálni, pedig több, jó magándokinál jártam.
7.
nem lehet érdemesebb lenne megvárni amíg több fogad ki húzat és akkor csinálni egy protézist?
Hát, nem, mert az elsőknek semmi baja, még hozzájuk sem kellett nyúlni. A hátsók 6.-7.-ből pedig már 3 pótolva van.
Ráadásul fiatal nő vagyok, 30 alatt, nem tesz jót a lelkemnek, ha hiányzik egy fogam, hiába vannak hátul. Hitelre csináltattam eddig is őket.
Úgy néz ki a fogazatom, hogy az első 20 hibátlan fent is, lent is, az utolsó 8 pedig nyomorék, tömve, pótolva, kezelve vannak mind. Pedig ugyanúgy ápolom őket.
Ezért sem akarok protézisre várni, mert lehet elől sosem lesz bajuk (reméljük is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!