Ha lejön a fogzománc, mit lehet tenni? több lenn
Egy pár fogamon lejött a fogzománc (fog tövénél kb), elég csúnyán néz ki, fogam fehér ugye, ez meg ilyen foltos, barnásabb árnyalatú.
Szóval mit lehet tenni vele? Mármint el lehet tüntetni? vagy visszanőhet a zománc valahogy?
Neten láttam hogy van olyan fogkrém ami visszanövesztheti/helyreállíthatja a zománcot, ez mennyire biztos? Vagy van más mód is?
Mivel a zománc nem élő sejtekből áll, így nem nő vissza, viszont ha jól értem ebből:
és néhány másik hasonló oldal leírásából, bizonyos cuccokkal lehetséges "remineralizálni" a zománcot, ami kvázi helyreállítja a zománcot.
De szerintem jobb, ha erről egy fogorvossal beszélsz - elvégre ő a szakember, nem pedig mi, név és arc nélküli kommentelők. Én inkább szakemberre bíznék egy ilyen dolgot.
"ez meg ilyen foltos, barnásabb árnyalatú."
Vagy csak felfedezted elsőnek a fogköveidet. A fogkő lehet feher, barnás, ha nagyobb le is tud törni.
De persze a fogzománc is lehet. Mivel nem csatoltál képet így nehéz megmondani h mi van.
Ha sok kólát iszol pl akkor a foggyökérnél a fog lyukadni fog. :).
Amúgy meg nem kell félni ha nem fogkő akkor se fog ott fúrni. Egy kicsit megsavazza és utána egy pici tömőanyagot rak oda és kész is.
Nem letört, ha több fogad is ilyen, hanem bizonyos üdítők, savat ételek okozták. Ahogy írtam: például a kóla szereti ezt a részt kinyírni. Ha iszik az ember kólát 20 perc után érdemes fogatmosni. :)
Itt csak az orvos tud segíteni. Egy kis tömőanyagot rak oda és kész is. Valszeg fúrni se kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!